Dp Referandumda 'Hayır' Diyecek

Demokrat Parti (DP) Genel İdare kurulu (GİK) Üyesi Yavuz Tekeli, partisinin 12 Eylül'de yapılacak referandumda "Hayır" diyeceğini açıkladı.

Yavuz Tekeli, Genel İdare kurulu toplantısında, referandum ile ilgili izlenecek yolun ve partinin görüşünün ele alındığını, yapılan istişare sonunda referandumda oybirliğiyle hayır oyu kullanılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.
Halkoyuna sunulacak paketin Türkiye'nin demokratikleşmesini amaçlayan bir reform olduğunu düşünmenin aşırı iyimserlik olacağını kaydeden Yavuz Tekeli, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana başta yargı olmak üzere devletin bütün kurumlarını baskısı altına almak istediğini söyledi.
Daha önce YÖK'e ağır eleştiriler yönelten AK Parti'nin YÖK başkan ve üyelerini istediği gibi değiştirdikten sonra eleştirilerini unuttuğuna işaret eden Yavuz Tekeli, demokratikleşme adına bir anayasa reformu yapılması halinde bunun YÖK ile başlaması gerektiğini vurguladı. AK Parti'nin kuvvetler ayrılığını bütünüyle ortadan kaldıracak şekilde yargıyı ele geçirmek istediğini söyleyen Yavuz Tekeli, bu durumun Türkiye'yi hukuk devleti olmaktan çıkaracağını ve Hitler Almanyası'na bir adım daha yaklaştıracağını savunarak, "İlk başvuru mahkemelerinde yaşanan ve artık komedi görüntüsü veren davalar ortada. Buna bir de üst yargı kurumlarının AK Parti'nin YÖK'ü haline gelmesini eklersek böyle bir Türkiye'de siyaset, muhalefet yapmak çok zorlaşacak ve hatta bir adım sonrasında da imkansız hale gelecektir" dedi.
İktidarın her haliyle ve uygulamalarıyla bir daha gitmemek üzere geldiği imajını vermeye çalıştığını ifade eden Yavuz Tekeli, bir ihtilal ile iktidara gelmişçesine hareket eden AK Parti'nin bir daha geri gitmemek işini sağlama almak için ülkeyi adım adım bir dikta yönetimine götürdüğünü kaydetti. Tekeli, referandumun AK Parti'nin diktaya giden hızlı yürüyüşünü durduracak bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, ülkenin başta işsizlik ve ekonomik sorunlar olmak üzere büyük sorunlarla boğuştuğu bir dönemde, Demokrat Parti'nin AK Parti'nin sadece yargıyı ele geçirme amaçlı anayasa değişikliği paketine karşı çıkmasının Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Tekeli, "Partimizin 'hayır' demesi AK Parti'nin referandumu sağcılar ile solcular arasında bir yarış gibi göstermesinin de önünü alacaktır" diye konuştu.