Başkan Köşker Ekmek Pişirdi

Kocaeli'nin Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sabahın saat altısında ilçedeki fırınları gezdi.  Fırın sahipleri ve yöneticilerle sohbet eden Köşker, fırının başına geçip ekmek pişirdi.

Başkan Köşker Ekmek Pişirdi
Sürekli denetleyen ve ceza kesen bir belediye statüsünde olmak istemediklerini belirten başkan Köşker, "Fırıncı esnafımız zabıtaların yaptığı şafak baskınlarına alışkın. Tabi hijyen ve temizlik için denetimler çok önemli. Ama sürekli denetleyen ve ceza kesen belediye olmak istemiyoruz. Sürekli sert yüzümüzün kamuoyuna yansımasını istemiyoruz. Üreten ve istihdam sağlayan esnafımız bizim göz bebeğimiz" dedi.
Fırıncıların zor şartlar altında görev yaptığını anlatan Başkan Köşker, "Fırıncılık mesleği en zor meslek dallarından biridir. Günde belki de sadece 2-3 saat boş zamanları vardır. Geriye kalan zaman diliminde fırıncılar sürekli çalışır. Bakın sabahın altısı ve ziyaret ettiğimiz fırınların hepsinde personel tam kadro çalışıyor. Hamurlar gece yarısından itibaren hazırlanmaya başlıyor. Ekmek gibi kutsal bir nimeti üretmek çok önemlidir. Fırıncı esnafımıza biraz olsun moral vermek ve sıkıntılarını dinlemek için bu sürpriz ziyaretleri yaptım" dedi.