FETÖ ELİYLE RUSYA’YA MESAJ!

Mehmet Orhan

Mehmet Orhan

1923`te Savaş yorgunu genç Türkiye`nin nüfusu 13 milyon, kişi başı milli gelir ise sadece 760 dolardı. Kişi başı günlük 2 dolar.

Türkiye 1923`ten itibaren hem nüfusunu hem milli gelirini yavaş yavaş artırıyordu. Ancak, nüfus artışı hızlı, milli gelir yükselişi son derece minimaldi. 1940 yılında ancak bin 240 dolara çıkabilmişti.

2002`de 3492 dolar olan milli gelir 2014`de 11277 dolara çıkıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca, en hızlı büyüme ve en hızlı milli gelir artışı kaydediliyordu.

Ve Türkiye tam da 2010`lu yıllardan itibaren Batı`nın açık hedefi haline geliyordu.

Bunun için öncelikle Türkiye`deki ulusalcı ve milliyetçilerin temizlenmesi gerekiyordu.

Baykal ve MHP Operasyonları peş peşe geldi. Devlet Bahçeli de hedefteydi ancak O`nu alaşağı etmeyi beceremediler.

Ardından TSK`daki Anti Amerikancı ve ulusalcı kadroların tasfiyesi geldi. FETÖ, polisi, savcısı ve hakimiyle devredeydi. Ergenekon, balyoz, Sarıkız, Ay Işığı, Şuga, Eldiven peş peşe darbe suçlamasıyla generalleri içeri aldı.

Türkiye`nin 2023 ekonomik ve siyasal hedeflerine doğru kararlı adımlarla ilerlemesi fincancı katırlarını ürkütmüştü. Devletin içinde, her kademesinde yapılanmış olan FETÖ mensupları, en büyük güvenceleriydi.

Hepsinden önemlisi, Recep Tayyip Erdoğan, hileyi görmüş, niyeti anlamış ve Fetö`nün tasfiyesi için düğmeye basmıştı.

Uzatmaya gerek yok.

Rusya`nın Ankara Büyükelçisi`nin öldürülmesinde, hem Rusya`ya hem de Türkiye`ye verilen mesajlar var. Deniliyor ki; “Bölgeyi siz tek başınıza şekillendiremezsiniz”

Deniliyor ki; “Biz 2003`ten bu yana bir oyun kurduk. Kuralları koyduk. Oyunu bozmaya, kuralları değiştirmeye kalkarsanız başınız ağrır.”

Büyükelçi öldürülünceye kadar mesajlar sadece Türkiye`yeydi. İstanbul ve Kayseri katliamları bu mesajların sonuncusuydu. Suriye`de kalıcı çözüm için, Türkiye-Rusya ve İran`ın masaya oturacak olması 2003`ten beri kurulan oyunun bozulması anlamına gelecekti. Ve Rusya da dokunulmaz değildi.

Kurtuluş Savaşı sırasında Rusya`dan lojistik destek alan Türkiye, Osmanlı tarihi de dahil olmak üzere Rusya ile ilk kez bu kadar yakınlaşıyor. Geçmişte Türkiye`nin Rusya ile sınırlı işbirlikleri bile, Batı tarafından şiddetle cezalandırılmıştı. Şimdi iş birliğinden öte Türkiye, Rusya ile bir blok oluşturma peşinde. Rusya oyunbozanlık yapmazsa, önümüzdeki yüzyılı şekillendirecek güçlü bir doğu bloğu, Batı`nın hükümranlığına son verebilir. Yine önümüzdeki bin yılı şekillendirecek enerji kaynaklarının (Bor-uranyum v.s) nerdeyse tamamı doğudadır.

Irak, İran, Suriye, Kuveyt ve Suudi Arabistan petrollerinin kontrolü Batının tekelinden alındığı an, dünya ekonomisindeki FED, dolayısıyla ABD tekeli de kırılmış olacak.
ABD`nin yeni başkanı Trump`ı çok zor bir dönem bekliyor.