Haber Arşivi

Uzmanlardan, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'yla İlgili Yazılı Başvuru Uyarısı

Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı Şenol Vatansever: 'Kanun kişisel verilerin korunması kapsamındaki başvurular için kademeli bir başvuru usulü öngörüyor. Vatandaşların, sahip oldukları hakları kullanabilmeleri için öncelikle veri sorumlusuna başvurmaları zorunludur. Bu yol tüketilmeden kurula şikayet yoluna gidilemez' Avukat Sefa Karcıoğlu: 'Kişisel verilerin ihlali durumunda, cezai yaptırım ihlale yol açan çalışana değil işverene uygulanıyor. İşletmeler, her ihlal ve ihmalde 10 bin liradan başlayan ve 2 milyon liraya kadar çıkabilen idari para cezası ya da sorumlular hakkında 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabiliyor.'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:13:26

Mikrobiyologlardan Aşı Sonrası Antikor Testlerinde Güvenilirlik Uyarısı

KLİMUD Başkanı Prof. Dr. Selda Erensoy: 'Antikorların gerçek koruyuculuk düzeyi ve bunun ne kadar sürdüğü henüz kanıtlarla birlikte ortaya konmadı. Bu nedenle de kişilere yalancı bir güven hissi verebilir'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:13:25

LÖDER Konukevi, Kovid-19 Salgını Sürecinde De Binlerce Hasta Ve Yakınını Barındırdı

Bursa Lösemi Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş: 'Bizim 18 odalı 55 yataklı bir mekanımız var. Hastalarımızı salgın kurallarına uygun bir şekilde ağırlamaktayız ve şimdiye kadar da hiç Kovid hastamız olmadı çok şükür. Bu nedenle burası çok büyük bir hizmet görmekte' Konukevinde kalanlardan Yaşar Sarı: 'Pandemi şartlarına uygun şekilde yaşamamızı ve tedavi imkanımızı sürdürmemizi sağladılar, bu bizim çok önemliydi'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:12:56

NBA'de Nets Forması Giyen Harden, Sahalardan 10 Gün Uzak Kalacak

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Brooklyn Nets'ın all-star oyuncusu James Harden, sakatlığı nedeniyle en az 10 gün dinlendirilecek.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:12:55

Eşinin Ölümünün Ardından Hayatın Yükünü Omuzlayan Kadın Girişimci Ailesini Mantar Üreterek Geçindiriyor

Samsun'da yaşayan ve 4 çocuğuna 2 yıldır hem annelik hem de babalık yapan Aysun Şen, 100 metrekarelik alanda ürettiği mantarları toptancılara satıyor Şen: 'Yılda 35 defa ekim yapıp her hasatta 22,5 ton verim alınabilir. Yıllık ortalama 1015 ton verimi yüksek, kaliteli beyaz mantar üretmeyi planlıyoruz. Sabahın erken saatinde uyanarak işimin başına geçiyorum' 'Özellikle kırsal alanda yaşayan kadınların kendi işini kurması gerekir. Çünkü kırsaldaki kadınların hayatı kolay değil'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:12:28

Kırıkkale'de TEMA Gönüllüsü Öğretmenler Fidan Dikti

TEMA Vakfı Kırıkkale İl Temsilciliğince başlatılan "Ağaç Kardeşliği Projesi" kapsamında öğretmenler çam fidanı dikti.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:12:27

Eyyübiye'de Dar Gelirli Ailelere Ramazan Öncesi Gıda Yardımı

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, tarafından İlçede bulunan yardıma muhtaç ailelere Ramazan Ayı öncesi gıda paketi, çölyak paketi ve temizlik ile hijyen paketleri dağıtıldı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:11:59

Bodrum'da Lahit Mezarda Bulanan Eserler Arkeoloji Dünyasına Işık Tutacak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kapağını açtığı 2 bin 400 yıllık lahit mezardan önemli eserler ortaya çıkarılmaya başlandı İlk etapta yüzük, kolye, sikke ve pelike gibi eşyaların bulunduğu mezardan daha çok şey çıkacağına inanan uzmanlar, çamurun altında olduğunu düşündüğü eserleri bulmaya çalışıyor Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Hüseyin Toprak: 'Bu mezar Bodrum'da ve arkeoloji dünyasında bir heyecan uyandırdı'.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:11:58

Buca'nın Yıldızları Kick Boks Avrupa Kupası Yolcusu

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün başarılı sporcuları, 6. Uluslararası Açık Kick Boks Avrupa Kupasında ülkemizi temsil edecek. 8 Nisan’da Antalya’da gerçekleşecek turnuvada Bucalı 5 sporcu, 29 ülke arasından madalya için ter dökecek.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:11:30

Seyhan Soylu'nun Yaşar İpek'e Hakaret Davasında Mütalaa

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Yaşar İpek’i hakaret ve tehdit ettiği iddia edilen Seyhan Soylu’nun yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcılık, ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ suçlarından 5 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşmanın ardından açıklama yapan Soylu, “Pandemi sürecinde adli süreci sıkıntıya düşürüyor böyle boş davalar” dedi.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:11:28

Cins Tavuk Yetiştiriciliği Hobisini Kazanca Dönüştürdü

Edirne'de yaşayan Yakup Dursun, hobi olarak başladığı cins tavuk yetiştiriciliğinde yumurta ve civciv talebine yetişmekte zorlanıyor Yakup Dursun: 'İnternet üzerinden gelen talepler doğrultusunda yumurtaları 30'lu veya 60'lı kargolar yaparak sağlam şekilde gönderiyoruz. Kuluçkalık yumurtaların fiyatları cinsine göre farklılık gösteriyor. 8 liradan başlayıp 15 liraya kadar değişiyor'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:11:27

Bursaspor'un En Golcü İsmi Batuhan Kör Oldu

Bursaspor’un genç futbolcusu Batuhan Kör, Altay maçında attığı golle birlikte bu sezon yeşil-beyazlı takımın en golcü ismi oldu. Resmi karşılaşmalarda 11 gole imza atan 20 yaşındaki futbolcu, devre arasında takımdan ayrılan 10 gollü Ali Akman’ı da geride bıraktı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:10:58

Mağdurdu Suçlu Oldu

Denizli’de gece kimliği belirsiz kişiler tarafından gasp edildiğini iddia ederek ayakkabısız bir şekilde yürüyen adamın, aynı günün sabahında sokakta bir kediye tekme attığı ve arabalara zarar vererek ilerlediği görüntüler ortaya çıktı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:10:57

Sevgilisinin 13 Yaşındaki Kızını İstismar Eden Şüpheliden İğrenç Savunma Açıklaması 'Onunla Evleneceğim'

Denizli’de sevgilisinin kendisinden 27 yaş küçük 13 yaşındaki kızını istismar eden şüphelinin, sevgilisiyle birlikte kurduğu ahlaksız plan tutmadı. Küçük kızın kilolarından da faydalanarak hamileliği gizleyen çift, evde doğum yaptırmak isterken kanamayı durduramayınca yakayı ele verdi. Çocuğun kendisinden oluğunu kabul edince tutuklanan istismarcı, “Onunla evleneceğim” diyerek iğrenç bir savunma yaptı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:10:29

TARİHİN AYNASI KÜLTÜREL SERVET - Türkiye'nin Mozaik Eserleri Göz Kamaştırıyor

Binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay ve Gaziantep, mozaik müzeleriyle ziyaretçilerini adeta tarihi yolculuğa çıkarıyor Hatay'daki 1200 metrekarelik tek parça taban mozaiği ile yıllar sonra Türkiye'ye getirilen Gaziantep'teki 'Çingene Kızı' mozaiği ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:10:27

Başkan Büyükkılıç Covid-19'A Yakalandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, koronavirüse yakalandı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:09:58

KOBİ'lere 1 Milyon TL'ye Kadar Dijitalleşme Desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ’lere 1 milyon TL’ye kadar dijitalleşme desteği vereceklerini açıkladı. KOSGEB’in bugün itibarıyla “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” temasıyla 3’üncü çağrıya çıktığını duyuran Bakan Varank, “Akıllı dijital teknolojileri geliştiren veya bunları imalat süreçlerinde kullanan KOBİ’leri destekleyeceğiz” dedi.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:09:57

(Özel) Vanlı Kadınlar ADEM İle Sosyalleşiyorlar

Van’ın Tuşba ilçesindeki Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) verilen kurslara katılan kadınlardan kimi okuma yazma öğrenirken kimi de meslek sahibi oluyor.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:09:27

Duvardan Gelen Sesin Kaynağı Duvar Delinince Ortaya Çıktı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir büfenin havalandırma boşluğuna düşen yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Havalandırma boşluğundan çıkartılan kediyi büfe sahibi sahiplendi.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:09:26

Milli Boksör Gamze Soğuksu, Dünya Şampiyonası'ndan Altın Madalyayla Dönmek İstiyor

Kariyerinde 3 Türkiye şampiyonluğu ile Avrupa ikinciliği bulunan Gamze Soğuksu: 'Ülkeme 2 yıllık aradan sonra ilk kupayı ben getirmek istiyorum'.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:08:57

KOBİ'lere 1 Milyon Liraya Kadar Dijitalleşme Desteği Verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in bugün itibarıyla 'İmalat Sanayinde Dijitalleşme' temasıyla 3'üncü çağrıya çıktığını duyurdu: 'Akıllı dijital teknolojileri geliştiren veya bunları imalat süreçlerinde kullanan KOBİ'leri 1 milyon liraya kadar destekleyeceğiz' 'Dijital teknolojilerin yerli üretimini ve ticarileşmesini sağlayarak güçlü bir dijital ekosistem oluşturmaya devam edeceğiz'.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:08:56

Samsun'da Düzenlenen 'Şok Uygulama'da Aranan 38 Kişi Yakalandı

Samsun'da düzenlenen "şok uygulama"da aranan 38 kişi yakalandı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:07:57

TCMB'den Repo İhalesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 14 Nisan vadeli repo ihalesi açtı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:07:55

Avcıların Vurduğu, Uçma Yetisini Kaybeden Puhu Kuşuna Özel Bakım

Konya'daki Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde kanat kısmından ameliyatla 12 saçma çıkarılan puhu kuşu, uçabilir hale gelince yeniden doğal yaşam alanına bırakılacak Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü ve Baş Veteriner Hekimi Fatih Mehmet Altay: 'Burada günde 3 öğün balıkla besliyoruz. Her türlü bakımını ve gereken tedavisini yapıyoruz. İnşallah bir haftaya kadar tekrar kanadını kullanacak duruma gelecek'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:07:29

Kırıkkale'de 20 Yıldır Kanser Tedavisi Gören Hasta, İmmünoterapi İle Hayata Tutundu

Yaklaşık 2 yıldır immünoterapi tedavisi uygulanan Uğur Gözütok: 'Şu anda hastalığımı yüzde 90 civarında yenmiş durumdayım' Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Yalçın: 'Özellikle hedefe yönelik ilaçlar ve son dönemde çok rahatlıkla kullandığımız immünoterapilerle çok sayıda tümörde iyi sonuçlar almaya başladık. Yan etkiler açısından hastaları hem çok rahatlıkla takip edebiliyoruz hem de ilaçların etkinliği gerçekten çok iyi'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:07:27

 1  2  ...  58  59  60  ...  74  75