Haber Arşivi

İran Dışişleri Bakanlığı Kızıldeniz'de Ülkesine Ait Bir Gemide Patlama Olduğunu Doğruladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran'a ait Saviz adlı ticari gemide patlama meydana geldiğini ve gemide hasar oluştuğunu bildirdi.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:20:57

Arda Turan Ve Berkay'ın Davası Yeniden Görüldü

Şarkıcı Berkay Şahin’in eşi Özlem Şahin’e karşı cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada, beraatına karar verilen futbolcu Arda Turan’ın hakkındaki kararın bozulmasının ardından yeniden görülen dava tanık Burak Yılmaz’ın dinlenmesi için ertelendi.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:20:27

CHP'li Sütlü Açıklaması 'Yarattığınız Karanlıkta Kadınların Hayatlarından Başka Kaybedecek Bir Şeyi Kalmadı'

CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı sonrasında kadına yönelik şiddetin devam ettiğini belirterek, "Yarattığınız karanlıkta kadınların hayatlarından başka kaybedecek bir şeyi kalmadı." dedi.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:20:26

Hakkari'de Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Hakkari İl Müftülüğü tarafından “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu kompozisyon yarışmasında birincisi olan Fatma Kaplan ödülünü İl Müftüsü Faruk Gürbüz’den aldı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:19:58

OTB'den TOBB Kampanyasına Destek

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, pandemi döneminde küçük işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerini destek olmak amacıyla TOBB ve Visa ortaklığında başlatılan ve mahalle alışveriş merkezlerinden alışveriş yapmayı destekleyen kampanyayı desteklediklerini açıkladı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:19:56

CHP İlçe Başkanı AK Parti'ye Geçti

Bursa’nın dağ ilçesi Orhaneli’nde önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı yapan Ahmet Güneş partisinden istifa ederek AK Parti’ye üye oldu.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:19:29

Sek Köyü 36 Yıl Sonra Ezan Sesine Kavuştu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı kırsal Sek köyü 36 yıl aradan sonra ezan sesine kavuştu. Ramazan ayına günler kala yeniden ezan sesine kavuşan köylüler, köye yeniden cami yapılmasına vesile olan herkese teşekkür ederek merkezi sistemle de olsa köyde yaşayanların ezan sesi duymasına katkı sağlayan YK Enerji’yi de unutmadılar. YK Enerji öncülüğünde kurulan sistem sayesinde Sek köyü sakinleri artık 5 vakit ezan sesi duyabiliyor.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:19:28

Kocaeli'de Limanda 15 Milyon Liralık Kaçak Eşya Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Kocaeli’de limanda 15 milyon lira değerinde yaklaşık 300 bin adet kaçak eşya ele geçirildi.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:19:27

'Kritik' Tesisler Fiber Optik Tabanlı Güvenlik Sistemiyle Korunuyor

TÜBİTAK BİLGEM ve SAMM Teknoloji firması tarafından geliştirilen ve Çamlıca Televizyon ve Radyo Kulesi ile Bilişim Vadisi'ne kurulan güvenlik sistemi, bulunduğu hattın güzergahı boyunca oluşan izinsiz geçiş girişimleri ve yetkisiz kazı gibi her türlü üçüncü taraf müdahalesini tespit ediyor SAMM Teknoloji Genel Müdürü Mustafa Akşit: 'Yangın algılama ve akustik etkiyle birlikte dünyadaki pazar büyüklüğü 2,8 milyar dolar seviyesinde. Biz bu yıl yangın algılama sistemini de yapacağız'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:18:25

Gaziantep'te Alzaymır Hastaları Müzikli Terapiyle Moral Buluyor

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay: 'Müzikle hastaların pozitif yönden etkilendiğini gördük. Dolayısıyla hastaların yaşam standartları yükseliyor. Merkezdeki ulu çınarlar, müzikli etkinliğe katılıp moral buluyor' Alzaymır hastası İbrahim Halil Bazatlı: 'Müzikle rahatlayıp huzur buluyoruz'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:17:56

65 Metre Yüksekliğindeki Siloyu Patlayıcılarla Saniyeler İçinde Enkaza Çevirdi

Patlatma uzmanı Mehmet Güler'in, Gaziantep'te bir çimento fabrikasında bulunan siloyu 60 kilogram patlayıcı kullanarak saniyeler içerisinde yerle bir etme anı kameralarca kayıt altına alındı Mehmet Güler: '15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün sudan yüksekliği kadar bir binaydı. Bu siloyu makine ile yıkmak oldukça riskliydi. Bu yüzden patlayıcı ile yıkıma girildi'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:17:55

Doğu Anadolu'nun 'Zirve' Kayak Merkezleri Konuklarını İlkbaharda Da Ağırlıyor

Erzurum'un 3200 rakımlı Ejder Zirvesi ile turistleri cezbeden Palandöken ve Kars'ın 2 bin 634 rakımlı sarıçam ormanlarıyla kaplı Cıbıltepe kayak merkezleri, mart ayında yaşanan yoğun kar nedeniyle sezonu dolu dolu geçiriyor Dedeman Otelleri Genel Müdürü Veli Tuzak: 'Kayak yapmak isteyenlere Ramazan Bayramı'na kadar Palandöken'de kayak yaptırabiliriz'.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:17:26

Salgına Karşı El Ele Veren Doktor Ve Vatandaşlar 28 Mahallede Kovid-19'A Geçit Vermiyor

Kovid19 vaka artışıyla yüksek riskli iller arasında bulunan Erzurum'un Aziziye ilçesinde, son 3 aydır Kovid19 vakasına rastlanmayan 28 mahallede aşılama oranı yüzde 90'ı geçti Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan: 'Belki tüm Türkiye'deki vaka sayılarının düşmesinin ve sıfıra yaklaşmasının kıvılcım ateşi buradan yakılmış olur' İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Sefa Bilici: 'Vatandaşımız aşılarını yaptırmalı. Maske, mesafe, hijyen ve aşı olmazsa olmazımız. Bu bölgede uzun süredir pozitif vaka olmadı, temaslı vakaya da çok az rastlandı' Muhtar Talat Yazıcı: 'Muhtarlar ve mahalleli olarak bölgede Kovid19 vakası olmamasından ve hizmetlerden çok memnunuz'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:16:59

Trabzon Sporcu Eğitim Merkezi Judo Takımı, Antrenmanlarını Sürdürüyor

Trabzon Sporcu Eğitim Merkezi judo takımı, Türkiye Şampiyonası için hazırlıklarına devam ediyor.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:16:58

Bozkırın Tarlaları Alternatif Ürün 'Çörekotu' İle Bereketleniyor

Kırşehir'de üç yıldır deneme üretimi yapılan araziler de dahil 20 bin dekarın üzerinde alana çörekotu ekildi Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin: 'Çörekotunda geçen yıl dekardan 40 kilograma kadar verim aldık, kilogramını 15 ila 17 lira arasında sattık. Bu sene 50 kilogram almayı ve 2025 liradan satılmasını bekliyoruz. Çiftçilerimize ciddi bir alternatif ürün getirisi olacak'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:15:59

Adana'da 97 Şehit Polis İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, şehit 97 polis için Polis Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:15:57

Isıya Maruz Kalan Maskelerde Parazit Oluştuğu İddialarının Spekülatif Olduğu Değerlendiriliyor

İÜC Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Rıdvan Karaali: 'Bu maskeler nasıl üretilmiş, nasıl saklanmış, bu gösterilen şartlar nasıl yapılmış bilmiyoruz. Dolayısıyla 'Üründe herhangi bir şey vardır.' demek doğru değil. Sosyal medya maalesef biraz speküle edebiliyor. Görüntüler üzerinde ayrıntılı yorum yapabilmek için bunlar pakettin mi çıkarıldı yoksa 1 aydır bir kenarda atıl duran maske üzerinde mi çalışma yapıldı, bunları bilip ona göre yorum yapmak daha akılcı olacak gibi duruyor' 'Maskenin Ürün Takip Sistemi'ne (ÜTS) tabi olması belli standartlara göre üretildiğini gösterir. Özellikle bariyer katmanı olan ve koruyucu etkinliği kanıtlanmış ürünleri sistemden rahatlıkla bulup öğrenebiliriz. Bu ürünleri satın almamız en doğru yaklaşım olacaktır'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:15:28

İzmir Emniyet Müdürlüğü Helikopter Ekibi, Suç Ve Suçluyla Mücadelede Başarıyla Görev Yapıyor

İzmir Havacılık Şube Müdürlüğünden 7 pilot, rutin trafik ve asayiş uygulamalarının yanı sıra narkotik ve terör operasyonları ile doğal afetlerde de görev alıyor İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ersin Kavaklı: 'Bir insanı zor durumda kaldığı zaman başka kimsenin ulaşamayacağı bir yerde sizin alıp kurtarabilmeniz, doğum yapmak üzere olan bir kadını hastaneye yetiştirebilmeniz mutluluk verici'.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:15:27

İslahiye Son 7 Yılda Çağ Atladı

Gaziantep’in İslahiye ilçesi son 7 yılda Belediye Başkanı Kemal Vural tarafından gerçekleştirilen projelerle çağ atladı. Vural, belediyenin 36 milyon lira olan borcunu 12 milyon liraya düşürerek belediyeye 30 milyon değerinde arazi kazandırdı. Belediyenin 150 olan işçi sayısını 300’e, 18 olan araç sayısını 120’ye yükselten Kemal Vural, en büyük hayalinin İslahiye’de üretilen ürünleri dünya piyasasına ulaştırmak olduğunu ifade etti.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:14:58

Beşir Derneği Ramazanda Dünyanın Farklı Bölgelerindeki İhtiyaç Sahiplerine Yardım Ulaştıracak

Beşir Derneği, ramazan faaliyetleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine gıda kumanyası, zekat, fitre, fidye ve bayramlık dağıtımları yapacak.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:14:57

Diyarbakır'da Ciğer Kebaba Kadın Eli Değdi

Ev kadını iken mikrokredi ile aldığı seyyar tezgahta ciğer kebap yaparak satan Yasemin Ayverdi Gülseran, işini büyüterek açtığı dükkanda yörenin çok tercih edilen bu lezzetini müşterilerin beğenisine sunuyor Gülseran: 'Kadının her şeyi yapabileceğinin örneği olduğumu düşünüyorum. Bütün tabuları yıktım. Çocuklarım benimle gurur duyuyor'

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:14:28

AK Parti Giresun Milletvekili Aydın'dan '7 Nisan Dünya Sağlık Günü' Mesajı

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, "7 Nisan Dünya Sağlık Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:14:27

Emin Grup Hizmetlerine Emin Üstün Holding Olarak Devam Edecek

Türkiye’de 1991 yılında temelleri atılan ve farklı sektörlerde hizmet veren şirketleri bünyesinde barındıran Emin Grup, holding yapısına geçti ve bir şirketler topluluğu olarak Emin Üstün Holding’e dönüştü.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:13:59

Sevgilisiyle Tartışarak Kaçmaya Çalışan Kadını 1 Km Uzakta Buldular

DÜZCE – Düzce’de gece saatlerinde sevgilisiyle yaşadığı tartışma sonucu ev terlikleriyle kaçan kadının kaçmaya çalıştığı ihbarını alan polis ekipleri alarma geçti. Ekipler, kaçarken terlikleri ayağından çıkan kadını 1 kilometre uzakta bularak koruma altına aldı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:13:58

Eski Binbaşı Fedakar Akça Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Aldı

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin 497 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

7 Nisan 2021 Çarşamba   11:13:57

 1  2  ...  57  58  59  ...  74  75