Haber Arşivi

Her Kadın Cinayeti Onların Da Yüreğini Yakıyor

Isparta'da eski erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülen Güleda Cankel'in ailesinin acısı, kızları gibi üniversite öğrencisi olan Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle bir kez daha tazelendi Baba Mustafa Cankel: 'Pınar Gültekin cinayeti ve diğerleri bizim yaramızı kanatıyor. Gültekin'in anne babasına Allah peygamber sabrı versin. Her zaman, 'Bu son olsun' diyoruz ama devamlı tekrarlıyor' Cankel'in babaannesi Sabiha Cankel: 'Kızımı ve kadınları öldürenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Biz her gün ağlıyoruz'

9 Ağustos 2020 Pazar   09:20:49

Antik Çağ'dan Günümüze Yaşayan Kent Açıklaması 'Assos'

İlk kazıya ABD'li arkeologlarca 1800'lü yıllarda başlanan Assos, 39 yıldan bu yana Türk bilim adamları tarafından yapılan çalışmalarla dünyaya tanıtılıyor Bu yıl tüm dünyayı etkileyen pandemiye rağmen ilginin azalmadığı antik bölge, en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasında bulunuyor Kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan: 'Burası yaşayan bir kent. Yani antik dönemden bugüne kadar hiçbir zaman terk edilmemiş hala üzerinde yaşamın devam ettiği bir kent. Bunun dışında yine denizi insanlar tarafından oldukça tercih edilen bir merkez'

9 Ağustos 2020 Pazar   09:20:48

Bu Çay Ocağında Kitap Okuyana Çay Bedava

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde çay ocağı işleten Murat Yanmaz, farkındalık oluşturmak için kitap okuyan müşterilerinden çay ücreti almıyor Murat Yanmaz: 'Vatandaşlarımız buraya gelerek raftaki kitaplardan birini seçerek okuyor. Ben de okuyan arkadaşlarımıza çayı ücretsiz veriyorum. Kitap her zaman okunmalı, biz de kendimizce okumaya çalışıyoruz. Herkesi buraya kitap okumaya bekliyoruz'

9 Ağustos 2020 Pazar   09:20:19

Türkiye'deki 'Güvenli Tatil' İmkanı Tüm Pazar Ülkelerine Tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler: 'Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm hedef pazarlarımızdan acente temsilcilerini, basın mensuplarını ülkemize davet ederek farklı destinasyonlarımızda ağırlamaya devam edeceğiz' 'Ülkemizin güvenli olduğunu ve alınan tedbirlerin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü deneyimleyen tüm temsilciler, ülkelerine henüz dönmeden bile satış yapmaya başlıyor' 'Turizmin yeniden canlanması ve ülkeler arasında karşılıklı uçuşların açılması açısından büyük önem arz eden bu programdan son derece olumlu sonuçlar elde edildi'.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:20:18

Şanlıurfa'da Çoban, Kocaeli'de Hekim Adayı

Önceki yıl kısıtlı imkanlarla girdiği sınavda Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanarak burada eğitimine devam eden Musa Keçikıran, eğitime ara verilmesi üzerine geldiği memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çobanlık yapıyor Musa Keçikıran:Kocaeli'ne gittiğim anda diş hekimliğinin gerektirdiği bütün nitelikleri kazanmaya çalışıyorum, Şanlıurfa'ya geldiğim zaman ise çobanlığın gerektirdiklerini yapmaya çalışıyorum' Baba Mehmet Ali Keçikıran:Çocuklarım okusun, ülkesine ve vatanına faydalı olsunlar istiyorum, onları insanlara yardım eden iyi ve ahlaklı olarak yetiştirmeye çalıştım'.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:19:51

İztuzu Plajı'nda 744 Caretta Caretta Yuvasıyla Rekor Kırıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nda, nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta carettaların 744 yuvalama alanıyla en yüksek sayıya ulaşıldı.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:19:50

Türkiye İle Almanya'daki Üniversite 'Tavuk Karası' İçin Çare Arayacak

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi arasındaki eğitim iş birliğiyle, 'tavuk karası' hastası 5 kişinin doğal oluşum mekanizması takip edilerek, hastalıkla ilgili tedavi yöntemi aranacak AFSÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Muhsin Elmas:Üniversitemizden asistanlarımız ve bizler Münih'de bu çalışmalara katılacağız. Genetik koordinasyonu biz yürütüyoruz. Daha sonraki süreçte de hazırlanacak projelerle ortak olarak bir ayağını ülkemize getirebilmek istiyoruz. Böylelikle de ülkemizdeki hastalarımıza katkı sağlamayı hedefliyoruz'

9 Ağustos 2020 Pazar   09:19:20

Mersin Uluslararası Limanı Lübnan'a Yardıma Hazır

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İçel Milletvekili Lütfi Elvan: 'Biz, Türkiye olarak elimizden gelen her türlü desteği, gayreti göstereceğiz' İçel Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan: 'İçel limanı sadece Lübnan'a gidecek her türlü gıda ve tıbbi yardımın en etkin gideceği nokta değil, aynı zamanda Lübnan’ın bu süreçte büyük zarar gören lojistik ihtiyaçlarını da görecek, destek verecek bir noktadır'.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:19:19

Uyuşturucuyla Yakalanan Sokak Satıcısı Tutuklandı

Malatya’da torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon sonucunda değişik miktarlarda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, olayla ilgili yakalanan bir zanlı tutuklandı.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:18:51

Adaylar, Üniversiteleri 'YÖK Sanal Fuarı' İle Keşfetti

YÖK Başkanı Yekta Saraç:Sanal fuar 4 gün içinde 153 bin kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 250 bin kez ziyaret edildi. 1 milyon 170 bin sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği sanal fuarda yaklaşık 1 milyon kez stant ziyareti de yapıldı' 'Fuarın, adayların bilinçli ve daha doğru bir program ve üniversite tercihi yapmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz'

9 Ağustos 2020 Pazar   09:18:50

25 Ton Patates İmha Edildi

Çobanbey Gümrük Müdürlüğü ekipleri tarafından insan sağlığına aykırı olan 25 ton patates ele geçirildi. Patatesler yakılarak imha edildi.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:18:49

Hayatını Kurtaran Doktorun İsmini Kızına Verdi

Geçirdiği felcin ardından doktorunun yaptığı müdahaleyle sağlığına kavuşan Aydın Demir, 10 ay önce dünyaya gelen bebeğine doktorunun adını verdi Aydın Demir: 'Funda hocamın isminin kızımda yaşamasını istedim. Bu önerime eşim ve ailem de destek verdi. Olur ya kızım doktor olursa onun da doktorum gibi hayat kurtarmasını istiyorum' Doç. Dr. Demet Funda Baş Sökmez: 'Benim adımı kızına vermesi beni ayrıca duygulandırdı. Adaşımı kucağıma alınca çok mutlu oldum. Bir kez daha 'iyi ki doktor olmuşum' dedim'

9 Ağustos 2020 Pazar   09:18:21

Asırlık Düğün Geleneği Kovid-19 Önlemleri Alınarak Yaşatılıyor

Tokat'ın Niksar ilçesinde asırlardır sürdürülen, düğünde damadın derede yıkanarak damatlık giydirilmesi geleneği, maske kuralına dikkat edilerek sürdürülüyor.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:18:20

O gölde korkutan manzara!

İstanbul’un önemli su kaynaklarından olan Büyükçekmece Gölü’nde su seviyesi yüzde 30'lara düştü. Yüzlerce metre suların çekildiği gölün havadan çekilen görüntüsü ise kuraklığı gözler önüne serdi. Bir zamanlar sular altında kalan Büyükçekmece Viyadüğü’nün ayakları da ortaya çıktı. Ayrıca suların çekildiği alanda kuşların tünediği ve çobanların hayvanlarını otlattığı da görüldü.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:18:17

Balıkesir'de Dip Temizliğinde Denizden Otomobil Lastiği Ve Sandalye Çıkarıldı

Balıkesir'in Erdek ilçesinde dalgıçlar tarafından atık maddelerin çıkartıldığı dip temizliği yapıldı.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:15:52

Bir İnekle Başladığı Hayvancılıkta 5 Yılda Çiftlik Sahibi Oldu

Uşak'ta 2015 yılında, İŞKUR üzerinden geçici işçi olarak girdiği Eşme İlçe Tarım Müdürlüğündeki arkadaşlarının tavsiyesiyle bir inek alan İsmail Çetin, 65'i büyükbaş olmak üzere 125 hayvan sayısına ulaşarak kendi işinin patronu oldu İsmail Çetin: 'Buralara gelmemi sağlayan devletimizin bize sağladığı teşviklerdir. Bütün genç arkadaşlarıma, bu işi yapmak isteyen herkese tek önerim dürüst ve çalışkan olmalarıdır'

9 Ağustos 2020 Pazar   09:15:51

Lüleburgaz'da Yol Yapım Çalışması

Lüleburgaz ilçesinde yol yapım çalışmaları devam ediyor.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:15:50

TMO Genel Müdürü Güldal'dan Buğdayda Stokçuluk Girişimlerine Yönelik Uyarı Açıklaması

'Sektör dışı hububatbakliyat ticaretinde daha önce yer almayan kişilerin buğday alımları gerçekleştirdiğini gözlüyoruz' 'Bu eylemler stoklama mantığıyla yapılıyorsa, TMO geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da piyasa regülasyonunu keskin ve ciddi şekilde sağlayacaktır' 'Onun dışında stoklama amacıyla, manipülatif amaçlı yapılan stoklara gerekli müdahaleyi hasat bitimiyle yaparız'.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:15:19

İstanbul'da DGS Sınavı Başladı

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başladı.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:15:19

Halk Otobüsünde Nefes Alacak Yer Kalmadı

Kocaeli’de Dikey Geçiş Sınavı (DGS) olması sebebiyle sabahın erken saatlerinde otobüslerde yoğunluk oluştu. Pandemi kuralları sebebiyle otobüs kooperatifi erken önlem almayınca, nefes alacak yer kalmadı. Vatandaşlar otobüs şoförüne sosyal mesafeyi korumadığı için tepki gösterdi.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:14:19

Antalyaspor'un En Hırçını Hakan

Fraport TAV Antalyaspor’da bu sezon en çok cezalı duruma düşen oyuncu Hakan Özmert oldu. Kaptan Hakan, 6 hafta cezası nedeniyle forma giyemedi.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:13:52

Netanyahu Karşıtı Gösteride 3 Gözaltı

Kudüs’te Başbakanlık konutu yakınında İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı düzenlenen gösteride 3 kişi gözaltına alındı.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:13:51

Selim'de Bir Köy Karantinaya Alındı

Selim’de bir köy karantinaya alındı. Köye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:13:50

Iğdır'daki Düğünlere Sıkı Denetim

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği “Nişan/Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri” konulu genelge kapsamında Iğdır’da sıkı denetimler alındı.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:13:20

Rusya'da Kovid-19 Vaka Sayısı 887 Bini Geçti

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilenlerin sayısı 887 bin 536’ya, ölü sayısı 14 bin 931’e çıktı.

9 Ağustos 2020 Pazar   09:12:50

 1  2  ...  31  32  33  ...  38  39