Haber Arşivi

Ardahan'da Telefon Direğinde Mahsur Kalan Kediyi AFAD Ve Elektrik Ekibi Kurtardı

Ardahan'da telefon direğinde mahsur kalan kediyi Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ve Aras Elektrik ekipleri kurtardı.

4 Aralık 2020 Cuma   10:48:04

ANALİZ - Türkiye Karşıtlığının Söylem Repertuvarı Açıklaması Otoriterleşme Ve 'Yeni Osmanlıcılık'

Davos’la başlayan ve sonrasında Türkiye’nin küresel ve bölgesel aktörlerle karşı karşıya kaldığı hemen her kritik süreç “otoriterleşme” ve “eksen kayması” gibi tartışmalarla senkronize biçimde ilerleyegeldi 2009 Davos krizi ile başlayıp 2010 yılında Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) İran’a yaptırımlar konusunda hayır oyu kullanmasıyla ivmesini artıran Türkiye karşıtı olumsuz söylemler, Batılı basınyayın organlarının ana gündem maddeleri arasında yer almakta Eksen kayması tartışmalarıyla paralel biçimde ilerleyen ve Türkiye’nin dış politikasındaki otonomi arayışını mahkûm etmeye dönük diğer bir söylem alanı da “Yeni Osmanlıcılık”. Türkiye’nin “yayılmacı” ve “emperyalist” olduğu iddiasını taşıyan bu söylem, ilk defa Turgut Özal döneminde başlayan dışa açılma anlayışıyla ortaya çıktı ve zamanla AK Parti dış politikasını etiketleyen negatif bir söylem aparatına dönüştü Türkiye’nin “model ülke” tartışmalarıyla konu olduğu Arap Baharı dönemi, aynı zamanda “Yeni Osmanlıcılık” söyleminin de etkisini artıran bir iklimin ortaya çıkmasına şahit oldu Türkiye özellikle dış politikada otonom bir siyaset modelinden vazgeçse ve geçmiş dönemlerde olduğu gibi statükocu bir modeli benimsese, Batı’daki Türkiye algısı ve çalışmaları hangi bağlamda yeniden şekillenmeye başlayacaktır? Diğer bir deyişle Türkiye Libya’da olmasaydı ya da Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi güvenlik operasyonlarını yapmasaydı kendisiyle ilgili hangi temalar ön plana çıkarılıyor olacaktı?

4 Aralık 2020 Cuma   10:46:41

Galatasaray'ın Konuğu Hatayspor

Sarıkırmızılı takım, Süper Lig'in 11. haftasında yarın sahasında Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak

4 Aralık 2020 Cuma   10:46:23

Mersin'de 51 Noktaya 'Akıllı Durak Sistemi' Yerleştirildi

İçel Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından İçel merkezdeki 51 noktada yer alan duraklar, ‘Akıllı Durak Sistemi’ ile revize edildi. Yolcu yoğunluğunun en fazla yaşandığı duraklara yerleştirilen sistemde, hat numarası, hat adı ve araçların kaç dakikada geleceğinin bilgisi online olarak yer alıyor.

4 Aralık 2020 Cuma   10:46:02

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Sis Altında Kaldı

İstanbul’da etkili olan sisin arasında adeta kaybolan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü havadan görüntülendi. Köprüde masalsı görüntüler oluştu.

4 Aralık 2020 Cuma   10:45:53

İzmir'de S Plaka Sahibi Servisçiler Mahkemeyi Kazandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ihaleye çıkarılan 400 adet S plakalı servis araçları için, 35 S Plakalı Esnaf Derneği dava açmıştı. İzmir 6. İdare Mahkemesinde görülen davada mahkeme, ihale yetkisinin belediye encümenine ait olduğunu ve UKOME tarafından yapılamayacağını gerekçe göstererek iptal etti. Bugüne kadar 292 tanesi sahiplerine teslim edilen plakaların geri toplanması bekleniyor.

4 Aralık 2020 Cuma   10:45:42

Viranşehir Belediye Başkanı Ekinci, Asfaltlama Çalışmaları Yerinde İnceledi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Belediye Başkanı Salih Ekinci, asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:45:21

Milli Atıcı Çağla Baş, AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylamasına Katıldı

Paralimpik milli atıcı Çağla Baş, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, 3 kare için oy kullandı.

4 Aralık 2020 Cuma   10:45:09

Turkcell Genel Müdürü Erkan Açıklaması 'Dijitalleşen Büyüdü'

İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, pandemi döneminde dijitalleşmenin öneminin gerçek anlamda kavrandığını belirterek, pandeminin süreci hızlandırdığını, dijitalleşen şirketlerin büyüdüğünü ve Turkcell’in bu alandaki daha önce yaptığı ve yapmaya devam ettiği yatırımların değerinin de anlaşıldığı söyledi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:44:48

Jandarmadan Yüksekovalı Kadınlara Eğitim

HAKKARİ – Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından Yüksekovalı kadınlara ‘Kadın Destek Uygulaması (KADES)’ hakkında eğitim verildi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:44:42

Başkan Vekili Salmanoğlu Madenciler Gününü Kutladı

Devrek Belediye Başkan Vekili Yakup Salmanoğlu, 4 Aralık Madenciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

4 Aralık 2020 Cuma   10:44:28

Sahipsiz Hazan Güzelliği Görenleri Cezp Ediyor

Korona virüs nedeniyle öğrencilerine uzaktan eğitim üzerinden eğitimlerine devam eden PAÜ sonbahar renklerine büründü. PAÜ kampüsünde sahipsiz kalan hazan güzelliği görenleri cezp ediyor.

4 Aralık 2020 Cuma   10:44:10

CHP'de patlak veren taciz skandalında yeni gelişme! Hem suçlu hem güçlü

CHP İstanbul il yönetiminin, Maltepe, Avcılar, Ümraniye ve Sultangazi’de partililerin cinsel istismar olaylarına göz yumması suçlamasıyla gündeme gelmesinin yankıları sürüyor. Gündeme oturan taciz-tecavüz skandallarında bu kadarına da pes dedirten bir son dakika gelişmesi yaşandı.

4 Aralık 2020 Cuma   10:43:44

Irak Türkmenleri ifşa etti! İşte PKK'nın yeni taktiği...

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çekilmesinin taktik olduğunu söyledi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:43:36

Kan Bağışçıları Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Dışında Tutuldu

Türk Kızılay: 'Hafta sonu kan bağışında bulunmak isteyenler, Türk Kızılay'ın 'www.kanver.org' sitesinden alacakları randevu sonrasında telefonlarına gelen mesaj ile kısıtlamaya dahil olmadan kan bağışı merkezlerine başvurabilecekler'

4 Aralık 2020 Cuma   10:43:10

Trabzon'daki Atatürk Köşkü Yılın 11 Ayında 369 Bin 730 Turist Ağırladı

Trabzon'un önemli tarihi ve turistik mekanlarından Atatürk Köşkü, yılın ocak-kasım döneminde 369 bin 730 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

4 Aralık 2020 Cuma   10:42:36

Başkan Batur'dan Yeni Hizmet Yerlerine İnceleme

Depremin ardından yeni hizmet yerlerine taşınan belediye birimlerini ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Her ne olursa olsun vatandaşa hizmeti aralıksız sürdürüyor ve en iyisini sunmak için çalışıyoruz” dedi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:37:40

İlham Aliyev, BM Genel Kurulu Kovid-19 Zirvesi'nde Konuştu Açıklaması

'DSÖ'ye toplam 10 milyon dolar yardım ettik. Azerbaycan aynı zamanda bugüne kadar 30'dan fazla ülkeye insani ve mali yardım sağlamıştır' 'Dağlık Karabağ sorunu askeri ve politik yollarla çözüldü. Uluslararası hukuka (Ermenistan tarafından) aldırış edilmemesi nedeniyle, BM Güvenlik Konseyi kararlarının güç kullanılarak uygulanması kaçınılmazdı'

4 Aralık 2020 Cuma   10:37:33

El Ve Dudak Çatlatan Soğuklara Dikkat

Dermatolog Selma Uçar, kış aylarında dudak ve ellerde oluşan çatlaklarla ilgili yapılması gerekenleri anlattı.

4 Aralık 2020 Cuma   10:37:07

Balıkesir'de Çevre Dostu Zeytin Çekirdeği Yunanistan'a İhraç Ediliyor

Burhaniye ilçesinde, zeytin çekirdeği, fosil yakıtlara alternatif olarak değerlendiriliyor. İç piyasada kalorifer yakıtı olarak büyük talep gören zeytin çekirdeği, Yunanistan’a da ihraç edilmeye başlandı.

4 Aralık 2020 Cuma   10:36:40

Suriyeli Ailenin Gözyaşlarını Hayırseverler Sildi

Adana’nın Kozan ilçesinde geçen hafta elektrik kontağından çıkan yangın ile gözyaşlarına boğulan ve yangından çocuklarını İhlas Haber Ajansı muhabirlerinin destekleri ile çıkaran Suriye uyruklu Al Hilal ailesinin gözyaşlarını Kozan Kaymakamlığı, hayırsever iş adamları ve vatandaşlar sildi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:36:37

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan'dan LGS Müfredatı Değerlendirmesi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un LGS’de öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacağına ilişkin açıklamasına ilişkin, iki sınavın da mümkün olacak en geç zamanda yapılması ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın da online olarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:36:35

Hava Kirliliği Ve Bakanlığın Uyarısı Sonrası Yürüyüş Yapanların Sayısı Azaldı

DÜZCE – Düzce’de son günlerde hava kirliliğinin artması üzerine Hava İzleme Merkezinden "Açık havada yürüyüş yapmak için kötü bir hava" uyarısı yapılmasının ardından, stadyumda yürüyüş yapan vatandaşların sayısı azaldı. 5 aydır stadyumda yürüyüş yapan bir vatandaş, “Artık daha dikkatli olurum” diyerek yürüyüşünü tamamladı.

4 Aralık 2020 Cuma   10:36:00

Uzm. Dr. Bozkurt Açıklaması 'Aşı Yaptırmak, Topluma Karşı Sorumluluğumuz'

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Akif Bozkurt, tüm dünyayı ve toplumları etkisi altına alan korona virüsü ortadan kaldırmak için geliştirilen aşıya karşı olmanın doğru olmadığını söyledi. Bozkurt, “Aşı yaptırarak kendimizin dışında topluma, kronik hastalara ve kanser hastalarına karşı vatandaşlık görevimizi de yerine getirmiş olacağız” dedi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:32:31

Mardin Valisi Demirtaş, Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

4 Aralık 2020 Cuma   10:32:30

 1  2  ...  61  62  63  ...  72  73