Haber Arşivi

Hakkari'de Kar Timleri Görev Başında

Hakkari Belediyesi Park ve Bahçeler ile Fen İşleri müdürlüklerine bağlı ekipler, cadde ve sokaklarda kar küremeye başladı.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:11:54

Stadyumlardan İş Merkezlerine Kadar En Kalabalık Tesislerin Güvenliği 'Pilot' Sistemine Emanet

PACS) olarak da adlandırılan ‘Pilot’ sistemini hizmete sundu. Sistem, spor tesislerinden metrolara, havaalanlarından büyük iş merkezlerine ve müzelere kadar tüm kalabalık tesislerin güvenliğini sağlamak için tasarlandı.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:11:52

4B Yazılımdan İnternette Alışveriş Yapanlara Uyarı

4B Yazılım Bilgi Teknolojileri Sistem Analisti Bilgin Berge, korona virüs pandemi süreciyle beraber internette alışveriş yapma oranında ciddi artışın olduğunu ifade ederek, vatandaşların özellikle dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:11:26

'Kamu, STK Uyum Buluşmaları'nın Dördüncüsü Yapıldı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğiyle düzenlenen "Kamu, STK Uyum Buluşmaları"nın dördüncüsü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle çevrim içi yapıldı.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:11:24

Op. Dr. Efesoy Açıklaması 'Korona Virüs Gebelerin Yüzde 88'İnde Belirti Vermiyor'

Op. Dr. Aysun Savaş Efesoy, korona virüs testi pozitif çıkan gebelerde ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrısı, yorgunluk gibi hafif belirtiler olabileceğini belirterek, "Neyse ki bu belirtilerin görülme sıklığı toplum ile benzer oranlardadır ve Covid-19 pozitif gebelerin yüzde 88’inde belirti izlenmemektedir" dedi.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:10:53

İzmir'de 430 Hektar Ormanın Yanmasına Neden Olduğu Öne Sürülen Şüpheliye Dava

Menderes ilçesinde 2 Ağustos'ta çıkan orman yangınına ilişkin yakalanan ve bölgede ailesiyle kampta kaldığını belirten şüpheli hakkında 'kasten orman yakmak' suçundan dava açıldı İddianamede, şüpheliye en az 10 yıl hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezası verilmesi talep ediliyor.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:10:52

Horasan Belediyesi Kar Timleri İş Başında

Karla mücadele çalışmasında görev alan 60 personel, şehirde kar temizleme çalışmalarına katıldı.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:10:24

Prof. Dr. Kaygusuz, 'Mutant Virüs Fobisine Kapılmadan Hızla Aşılanmak Durumundayız'

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve İl Pandemi Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, mutant virüs fobisine kapılmadan hızla aşılanmak gerektiğini söyledi.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:10:23

Kaymakam Beşikci'den DESOB Ve DTB'ye Ziyaret

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ile Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil’i ziyaret etti.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:09:56

Kar Uyarısı Yapılan Iğdır Beyaz Gelinliğini Giydi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Iğdır için yaptığı kar uyarısı sonrası gece saatlerinde başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:09:55

Afyonkarahisar'da Av Yasağına Uymayan Şahıslar Suçüstü Yakalandı

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde av yasağına uymayarak ağ ile balık avı yapan şahıslar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:09:53

Uzungöl'de 50 Milyon Liralık Yatırım Gerçekleştirilecek

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 50 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: 'Gölün etrafındaki bazı yapıları yıkacağız. Gölün etrafının çok daha ferah, çok daha rahat bir hale gelmesini sağlayacağız' 'Yapılacak yenilikler sayesinde Uzungöl'ün çehresi değişecek. 2021 yılının sonuna doğru artık yepyeni bir Uzungöl milletimizin, ziyaretçilerimizin hizmetinde olacak'

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:09:23

Çankırı'da Kayıp 75 Yaşındaki Kadının Cesedi Bulundu

Çankırı'da 22 gündür kayıp olan 75 yaşındaki kadının cesedine ulaşıldı.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:09:21

Mine Kırıkkanat'tan Kılıçdaroğlu'na tokat gibi yanıt!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, Kemal Kılıçdaroğlu'nun vergi açıklamasına yanıt verdi.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:09:02

İnegöllü Mobilyacılar Yeni Yıla '700 Milyon Dolar İhracat' Hedefiyle Girecek

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ: 'Başta yakın coğrafya olmak üzere tüm dünyaya ihracat yapan mobilya sektörü, inşallah 2020 yılını da kayıpsız kapatacak diye umuyoruz' '2021 yılında da mobilya sektöründe İnegöl özelinde ihracatımız, pandemide de çok ciddi sıkıntılar yaşamazsak 700 milyon doları aşar'.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:08:52

Uzmanlardan 'Kronik Hastalar, Kovid-19 Aşısı Yaptırmalı' Uyarısı

Medicana International İzmir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya: 'Önce sağlık çalışanları, sonrasında da risk grupları aşılanacaktır. Bu kişilerin aşı olmasında, sağlıklı kişilerde oluşabilecek yan etkiler dışında herhangi bir yan etki yoktur. Sadece aşının kendisinin oluşturduğu alerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler olabilir' Medicana International Samsun Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Zahiroğlu: 'Yapılması planlanan Kovid19 aşılarının hiçbiri canlı aşı değildir. Bu nedenle bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullanan hastalara yakın zamanda yapılması planlanan Kovid19 aşıları uygulanabilir' 'İlaçlar nedeniyle aşının etkisiz kalmaması için aşı yaptırmadan önce hastaların hekime başvurmaları ve ilaç düzenlemesi konusunda bilgi almaları gerekir'

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:08:51

Uşak'ta Polislerden Sokak Hayvanları İçin Farkındalık Çalışması

Uşak'ta polis ekipleri, kentin çeşitli noktalarına pankart asarak, vatandaşlardan sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmalarını istedi.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:08:22

Antalyaspor, İlk Deplasman Galibiyetine Rize'de Ulaşmak İstiyor

Ligde son haftalarda kazandığı puanlarla çıkışa geçen Akdeniz ekibi, Çaykur Rizespor'u deplasmanda yenip, bu sezon ilk dış saha galibiyetine ulaşarak yükselişini sürdürmeyi hedefliyor Kulübün basın sözcüsü Murat Süğlün:'Ligde yükselişe geçtik. Tek düşüncemiz bu iyi gidişatı devam ettirmek'

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:08:21

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür İle 'Bankacılık Söyleşileri' Açıklaması

'Reformların gerçekleşmesi, TL'nin daha öne çıkan bir para birimi olmasına ve TL varlıkların tercih edilmesine imkan sunabilir' '2021'de sektörün kredi büyümesi genel anlamda büyüme potansiyeliyle uyumlu bir şekilde nispeten daha düşük kalabilir. Burada yüzde 15 civarında bir büyüme düzeyi öngörüyoruz' 'Yurt içinde reform ve sıkı para politikası tavrının sürmesiyle TL bazında yabancı yatırımcı girişleriyle büyümeyi daha fazla destekleyebilecek bir süreç oluşması mümkün olabilir' 'Kredi büyümesinin payda etkisi ve ertelemelere ilişkin düzenlemeler sonucunda takipteki kredi rasyosu düşüş göstermiş olsa da önümüzdeki dönemde dikkatle yönetilmesi gereken bir konu olmaya devam edecektir'

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:07:54

Tokat TSO'dan Uzaktan Eğitime Tablet Desteği

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Çelik tarafından, ihtiyacı olan öğrencilere verilmek üzere 60 tablet, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali'ye teslim edildi.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:07:53

Dergilik'e 2020 Yılında Yoğun İlgi

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ: 'Dergilik uygulamamız, Türkiye'nin en çok tercih edilen dijital platformlarından biri. Son olarak uygulamaya eklediğimiz haberler ve sesli makale özelliklerini de hayata geçirerek kullanıcılarımıza yepyeni bir deneyim sunduk'

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:07:52

Salgınla Artan Ev Tekstili Satışları, Denizlili İhracatçıyı Sevindirdi

Kovid19 sürecinde evde geçirilen zamanın artması ve hijyenin önemiyle havlu, çarşaf ve nevresim talebinde görülen artış, Denizli'nin ihracat rakamlarına yansıdı Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu: 'Yılın 11 ayında pandemiye rağmen 2 milyar 863 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu dönemde havlu, bornoz ve nevresim ihracatı yüzde 20'nin üzerinde artış gösterdi' 'Tekstil ve hazır giyim ihracatımızın genel ihracata oranı geçen yıl yüzde 43 seviyelerindeydi. Bu yılın11 aylık döneminde bu, yüzde 53'lere çıkmış durumda. Yani 1,5 milyar dolarlık ev tekstili ihracatı yapmış olduk'

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:06:52

Emekli Mühendis Tarihi Binaların Rölövelerinden Faydalanarak Yaptığı Maketleri Evinde Sergiliyor

Afyonkarahisar'da yaşayan emekli mühendis Tuncer Kurşun, evinin bir odasında kurduğu atölyede yaptığı, 'Arabalı Kartal Vapuru', tarihi 'Haydarpaşa Lisesi' ile 'Afyon Lisesi'nin yanı sıra pek çok tarihi cami, tren garı ve gemi maketlerine gözü gibi bakıyor Tuncer Kurşun: 'Benim maket yapabilmem için eserin bir rölövesi olması gerekiyor. Bu konuda bazı arkadaşlarım bana yardımcı oluyor. Tarihi mekanların rölövelerini temin ettiğim sürece maket yapmaya devam edeceğim' 'Kuleli Askeri Lisesi ile Selimiye Kışlası binalarının da maketini yapmayı çok istiyorum. O binalar, benim çok hoşuma gidiyor. Ama rölöveleri olmayınca şu anda yapmam mümkün görünmüyor'

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:06:51

İsrail'de Parlamento Feshedildi

İsrail Parlamentosu, Mavi-Beyaz İttifakı’nın 2020 bütçesini tanınan sürede meclisten geçirememesi nedeniyle feshedildi. Erken seçim kararı alınan ülkede 2 yılda dördüncü kez seçime gidiliyor.

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:06:23

Van'da Urartular Dönemine Ait Kayalara Oyulmuş Tekerlek Kalıpları Bulundu

Van'ın Erciş ilçesinde Van Müze Müdürü Erol Uslu ve YYÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu'nun yürüttüğü yüzey araştırmaları sırasında çeşitli dönemlere ait yaşam alanları ve araba tekerleklerinin yapımında kullanılan kayalara oyulmuş kalıplar bulundu Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu: 'Araştırma yaptığımız alanda yuvarlak şekilde ana kayaya oyulmuş yaklaşık bir metre çapında kalıntılara rastladık. Bu kaya kalıplarla ilgili birkaç görüş bulunmaktadır. Bunlardan biri dinsel içerikli olduklarıdır. Diğeri ise araba tekerleklerinin şekillendirildiği kalıp olarak düşünülmektedir'

23 Aralık 2020 Çarşamba   11:05:54

 1  2  ...  56  57  58  ...  73  74