Haber Arşivi

Genel Müdür Fahrettin Poyraz Açıklaması Üreticinin Yanındayız

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile Tarım Kredi Yem A.Ş Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:41:30

Sıcaktan Bunaldıysanız Yürüyüş Yapın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Samanlı Dağları başta olmak üzere pek çok yerde oluşturulan doğa yürüyüş parkurları yaz aylarında rağbet görüyor. Bu parkurlar şehir stresi ve bunaltan sıcaktan kurtulabilecek en ideal rotaları sunuyor.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:41:03

Hava Ve İklim Riskleri Şirketlerin Yüzde 88'İnin Karlılığını Tehdit Ediyor

Dünyanın her yerinde giderek artan ani hava değişimleri ülke ekonomilerinde milyarlarca dolarlık kayıplara neden olurken, sektörlerin olumsuz etkilendiği bilgisi verildi. Şirketlerin yüzde 88’inin karlılık oranları hava ve iklim değişikliklerinden doğrudan etkileniyor.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:41:02

Balıkesir Polisi Uyuşturucu Satıcılarına Göz Açtırmıyor

Balıkesir polisi uyuşturucu satan 8 kişiyi yakaladı.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:41:01

Üniversite Öğrencileri Robot Kollu Drone Geliştirdi

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında geliştirdikleri askeri ve sivil kullanıma uygun robot kollu drone, 6 kilogram taşıma kapasitesine sahip Yazılım ve donanımı öğrenciler tarafından yapılan, çoğu parçası üç boyutlu yazıcıyla üretilen drone'un ile bomba imha, farklı türdeki objeleri taşıma, kablo kesme, can kurtarma, insan sağlığı açısından uygunsuz bölgelere müdahale etme amacıyla kullanılması hedefleniyor Proje danışmanı Prof. Dr. Zafer Bingül: 'Robot koluyla gimbal mekanizmasının birlikte çalıştığı literatürde çok fazla sistem yok'

6 Temmuz 2018 Cuma   11:40:32

Macera Parkı Adrenalin Tutkunlarının Gözdesi Olacak

Sivas'ta 335 metrelik atlama parkuru ve doğayla iç içe çeşitli sporların yapılacağı tırmanma parkurlarından oluşan macera parkı projesi büyük ölçüde tamamlandı Sivas Belediye Başkanı Aydın: 'Gençlerde adrenalin tutkusu oluyor, bunların o enerjilerini boşaltacakları, eğlenecekleri, dinlenecekleri alanlara ihtiyaç olduğu düşüncesinden yola çıkarak Kardeşler Ormanı'nda macera parkı projemizi başlattık'.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:40:32

Uluslararası Rohinga İstişare Toplantısı

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın: '(Arakanlı Müslümanlar krizi) İnsani cephede yürütülen çalışmaların yanı sıra uluslararası camianın sorumlu üyeleri olarak siyasi cephede çabalarımızı arttırmamız gerekiyor' 'Arakanlıların Bangladeş'ten Myanmar’a gönüllü ve güvenli dönüşleri ile Arakan’da yeniden entegrasyonları, kalıcı çözüme ulaşmanın tek yolu'.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:40:30

İtirafçı, FETÖ'nün Mühendis Yapılanmasını Anlattı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada itirafçı olarak ifade veren zanlı, kapatılan Türkiye Teknik Elemanlar Vakfının örgütle bağlantılı mühendisleri devlet kurumlarına nasıl yerleştirdiğine ilişkin bilgiler verdi İtirafçı S.K'nin ifadesinden:TÜTEV, görünürde yeni mühendis olanlara ve mühendislik fakültelerinde eğitim alan öğrencilere bilgisayar ve kişisel gelişim üzerine kurslar verirdi. Bu kursların asıl amacı, örgüt irtibatı bulunmayan veya kısmen bulunanları, örgüt evlerinde kalmamış öğrencileri örgüte kazandırmaktı' 'TÜTEV, özellikle devlet kurumlarına mühendis alınacağı zamanlarda, kamu kurumlarında görevli örgüt mensupları önceden, o ilin mühendislerinden sorumlu abiye bilgi verirdi. Sonra da bu bilgiler doğrultusunda devlet kurumlarına örgütle irtibatlı mühendisler yerleştirilirdi'

6 Temmuz 2018 Cuma   11:40:00

32 yıl sonra 0-8'lik İngiltere maçı itirafı

Türk futbolunun efsane kalecilerinden ‘kova’ lakaplı Yaşar Duran, İstanbul’da 0-8’lik İngiltere maçında yediği gollere ilişkin 32 yıl sonra konuştu. Duran, "O maçta yediğim golleri 50 defa izledim. Belki ilk golde biraz hatam var, ancak diğerlerinde yok" dedi.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:39:31

'Zeytinciliği Antik Çağlardaki Parlak Günlerine Getireceğiz'

ATB Başkanı Ali Çandır: 'Bölgemize ait tavşan yüreği zeytiniyle zeytinciliği tekrar antik Pamfilya dönemindeki parlak günlerine getirmek için çaba sarf ediyoruz' 'Bu yıl hasat döneminde Antalya'da bir zeytin festivali düzenlemeyi de planlıyoruz. Tüketicilerin zeytin konusunda aydınlatılacağı, tadım günlerinin olacağı, üreticilerin kendi ürünlerini teşhir edeceği bir festival düşünüyoruz' TÜİK verilere göre, 2017 sonu itibarıyla Türkiye'de 148 milyon 263 bini meyve veren ve 26 milyon 331 bini de meyve vermeyen olmak üzere Türkiye'de toplam 174 milyon 594 bin zeytin ağacı bulunuyor

6 Temmuz 2018 Cuma   11:39:30

Köyün Kaderini 'Lavanta' Değiştirdi

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesine bağlı İdris köyünde 5 yıldır yoğun halde ekimi yapılan lavanta, üreticiye sağladığı yüksek gelirle köyden kente göçün önüne geçti Köy muhtarı Sami Şahin:'Lavanta yetiştiriciliği köyümüzün adeta kaderini değiştirdi. Önceden köyümüz sürekli dışarıya göç veriyordu, işsizlik çoktu. Lavanta üretiminden güzel gelir elde edilince insanlar köylerine dönmeye başladı. Her çiftçinin evine güzel para giriyor. Herkesin çift çeker traktörü olmaya başladı' Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar:'Bölgemizde lavantanın işlendiği tesisler yok. Dolayısıyla üreticilerimiz bunları genellikle tüccarlara satıyor. İlerleyen dönemde bölgemize lavanta işleme tesisi kurulduğunda çiftçimizin geliri daha da artacaktır. Bu da ekim alanlarını daha da artıracaktır'

6 Temmuz 2018 Cuma   11:39:01

ANALİZ - İran'da Sıcak Yaz

İran’ın devrimci ideolojisi ve devlet yapısı düşünüldüğünde ABD tarafından dayatılan şartların kabul edilmesinin ülkede adı konulmamış bir rejim değişikliği anlamına geleceği açık ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun açıkladığı 12 maddenin tamamının da 2003 yılında beri yalnızca askeri alanda değil bölgesel dış politikada da etkin hale gelen Devrim Muhafızları Ordusu'nu hedef aldığı görülüyor 12 mayıstan beri ulusal para birimi riyalin yüzde 50’ye yakın değer kaybettiği göz önüne alındığında, kasım ayında başlayacak ikinci dalga yaptırımlarla beraber İran’ın 'Venezuela sendromuna’ yakalanması oldukça muhtemel görünüyor Uzun zamandan beri sistemin yeniden yapılandırılmasını isteyen reformcular ile “reforme edilecek önemli bir şey yok, sistem kırk yıldır gayet güzel işliyor” diyen muhafazakârlar arasındaki ihtilaf Trump’a verilecek cevap konusunda da ortaya çıkıyor.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:38:30

Tescilli 'Urfa Lahmacunu' Hem Göze, Hem Mideye Hitap Ediyor

Türkiye'nin en önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da mutfak kültürünün önemli unsurlarından biri olan, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen Urfa lahmacunu, bölgeyi ziyarete gelen turistlerden de ilgi görüyor ŞUTSO Başkanı Halil Peltek:Son olarak patlıcanlı kebap ve lahmacunuyla 19 ürünümüz tescillenmiş oldu'.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:37:31

CHP Gümüşhane İl Başkanlığından Kurultay İsteği

İl Başkanı Bedri Ağaç: 'Gümüşhane il örgütü, taban, halk ve üyelerimiz CHP'de köklü bir değişimden yana olduklarını ortaya koymaktadır'.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:37:30

Artuklu Üniversitesi Öğrencileri Bosna'da

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından sosyal ve beşeri gelişme ekseninde kabul edilen ve Mardin Artuklu Üniversitesinin (MAU), Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirdiği, “Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Projesi” kapsamında yürütülen faaliyetler tüm hızıyla sürüyor. Üniversite bünyesinde kurulan Mardin Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin öğrencileri coğrafi sınırları kültürel ve zihinsel sınırlara genişletmek amacıyla Bosna’ya gitti.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:37:03

Hakkârili 150 Girişimci Adayı Eğitime Başladı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Hakkâri Girişimci Adaylarını Arıyor” projesi, 30 girişimci adayının katılımı ile başladı.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:37:01

'Çok Rahatsızlık Duyuyoruz, Üzülüyoruz'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: '(Çocuklara yönelik cinsel istismar) Gerçekten bundan çok rahatsızlık duyuyoruz, üzülüyoruz. Çünkü bizim inancımızda insan çok önemli. Özellikle çocuklar, masumlar, kadınlar bize bir emanettir. Bu emanete riayet etmemiz gerekiyor'Diyanet İşleri Başkanlığı olarak büyük bir seferberlik içerisindeyiz. Milletin her katmanına her kesimine bu noktada farkındalık oluşturmak, çocuklarımıza sahip çıkmak, eğitimi, yetiştirilmesi noktasında bir seferberlik başlattık'

6 Temmuz 2018 Cuma   11:37:00

Tarihî Eser Sokmaya Çalışırken Yakalandılar

Bursa’da polisin yaptığı operasyonda çok sayıda tarihî eser ele geçirildi.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:36:32

Hakkari'de Asfalt Çalışması Gece De Yapılıyor

Hakkari Belediye Başkanlığı, yürüttüğü yol asfaltlama çalışmalarını gece de sürdürüyor.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:36:31

EĞİT-DER'den Bozbey'e Ziyaret

Ankara’dan Bursa’ya gelerek ziyaretlerde bulunan Eğitimciler Derneği üyeleri, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Başkan Mustafa Bozbey ile bir araya geldi.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:36:30

Erzurum Kayak Kulübü Çalışmalara Başladı

Türk Kayağının yarım asırlık çınarı 58 yaşındaki Atakan Alaftargil’in başkanlığa gelmesi ile birlikte farkındalık oluşturmaya devam ediyor. 2017-2018 sezonunda ayak seslerini duyuran efsane kayak kulübü, yaz kış demeden yeni başarıları hedefliyor. Yaz kondisyon çalışmaları yapan kulübe eski başkanlar bir ziyaret gerçekleştirdi.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:35:32

TEİAŞ Binasında Yangın Paniğe Neden Oldu

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Diyarbakır İletim Şebekeleri İşletme ve Bakım Müdürlüğünde yangın çıktı. Paniğe neden olan yangında üç çalışan dumandan etkilendi.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:35:31

Burdur'da Yük Treninin Çarptığı Yaya Ağır Yaralandı

Burdur'da yük trenin çarptığı yaya ağır yaralandı.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:35:30

Beyşehir'de 'Işığın Şehri Beyşehir' Konulu Fotoğraf Yarışması

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, sanal ortamda “Işığın Şehri Beyşehir” konulu ödüllü fotoğraf yarışması düzenlendi.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:35:02

50 Milyonluk 'Ucuz Arsa Alışverişi'

Bursa’da uygun fiyata arsa alışverişi yaptığını iddia ederek aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda vatandaşı 50 milyon dolandırarak kayıplara karışan şahıs kendisine ulaşarak paralarını isteyen mağdurları ölümle tehdit etti.

6 Temmuz 2018 Cuma   11:35:00

 1  2  ...  48  49  50  ...  66  67