Artuklu Üniversitesi Öğrencileri Bosna'da
GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından sosyal ve beşeri gelişme ekseninde kabul edilen ve Mardin Artuklu Üniversitesinin (MAU), Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirdiği, “Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Projesi” kapsamında yürütülen faaliyetler tüm hızıyla sürüyor. Üniversite bünyesinde kurulan Mardin Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin öğrencileri coğrafi sınırları kültürel ve zihinsel sınırlara genişletmek amacıyla Bosna’ya gitti.

Balkanların binlerce yıldır farklı milletlerin, dillerin, kültürlerin ve dinlerin barınağı olduğunu aynı zamanda Müslümanların bu coğrafyayı fethederek topraklarını vatan edinmesinin akabinde bir vakıf medeniyetinin ortaya çıktığına işaret eden Ağırakça, “Bu iki medeniyet havzası arasında karşılıklı etkileşime aracı olmak kültür ve düşünce birikimleri hakkında bilgi sağlanması amacıyla hayata koyduğumuz bu projede öğrencilerimizin çabasının bir verime dönüştürülmesi için, ‘Artuklu’dan Balkanlara’ temalı seçmeli bir ders açarak kredili ders almalarını sağladık” dedi.
Rektör Ağırakça, projeye yönelik yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a teşekkür ederek etkinlik kapsamında Balkanları ziyaret eden öğrencilere eşlik etmek amacıyla üniversite tarafından yolluk ve yevmiyeli olarak görevlendirilen Artuklu Üniversitesi öğretim elemanlarının gözetiminde yapılan saha gezisinin yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.
