Yurt Genelinde Hava Durumu - Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bolu (11 Ocak 2013)

Yurt Genelinde Hava Durumu - Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bolu (11 Ocak 2013)... Yurdun Batı bölgeleri yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı yurdu terk edecek, Türkiye hafta sonunda ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek...
Doğu Anadolu Batı Karadeniz Doğu Karadeniz 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı bölgelerinin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli lodos ile birlikte yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde batı bölgeleri ile gece saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'i etkisi altına alacak.

Kıyı Ege ile Antalya'da yer yer kuvvetli Sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu ve Karabük çevrelerinde de yer yer kuvvetli kar yağışlarının olacağı, batı bölgelerin iç kesimlerinde yağışların akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, lodos ile birlikte ülkemizin batısında 4 ila 6 derece artacağı tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ VE ÇIĞ UYARISI-


Yağışların; Kıyı Ege ile Antalya'da yer yer kuvvetli Sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu ve Karabük çevrelerinde de yer yer kuvvetli kar yağışlarının olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı sonucu oluşan yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ LODOS ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI-

Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ZİRAİ DON UYARISI-

Ülkemizi etkileyen soğuk hava nedeniyle Doğu Akdeniz ve Karadeniz kıyı şeridinde hafif, kıyıların iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde çok kuvvetli don olayı beklendiğinden, halihazırda zirai üretim faaliyetlerini sürdüren üreticiler başta olmak üzere ilgilerin ve vatandaşların zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı, zamanla çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden itibaren il geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. (10)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. ( Gece geç saatlerde etkisini artıracak kar yağışlarının yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması beklenmektedir). Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. (4)

İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, bugün (Cuma) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. (11)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimleri sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde hafif, yer yer orta, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli zirai don olayı bekleniyor. (11)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli olması beklenmektedir. Bu sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimlerinde hafif zirai don olayı bekleniyor. (14)

SAMSUN: Az bulut ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. İç kesimlerinde bu sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (8)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. (-4)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. (-12)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

11 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı