Unutulmaya yüz tutmuş meslekler İŞKUR ile hayat buluyor - MANİSA
Söz konusu zanaatları yeniden canlandırmak için 100 günlük eylem planı ortaya koyduklarını aktaran Uzunkaya, "Biz 100 günlük eylem planımızda 2 bin katılımcı hedeflemiştik. Şimdi bu hedefin 1,5 katı bir talep geldi. Böylece 3 bin 500 kişilik bir sayıya ulaştık. Bu halkımızın bu mesleklere ne kadar değer verdiğinin kanıtıdır." dedi.
- Teşvikler devam edecekHer ilin kendine özgü mesleği ve el sanatı olduğuna işaret eden Uzunkaya, il milli eğitim müdürlüklerinin, halk eğitim merkezlerinin, esnaf ve sanatkarların İŞKUR ile yapacağı iş birliği ile bu mesleklerin kaybolmayacağını aksine eski popülerliğine erişeceğine inandığını ifade etti.
Uzunkaya, şunları kaydetti:"Atalardan kalma meslekleri eski popülerliğine getirmek için çabalıyoruz. Bu meslekler için Türkiye'nin her ilinde anlaşılması, tanıtılması ve yaşatılmasına yönelik önderlik çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu milletin hiçbir değerinin ve gayretinin ıskalanmaması gerektiğini ve bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda teşviklerimiz devam edecek." Manisa İŞKUR Müdürü Eşref Aslan da Saruhanlı ilçesinde 742 katılımcı ile projeye başladıklarını, teknolojiye yenik düşen bazı el becerilerine yeniden hayat verdiklerini dile getirerek, "Bizim amacımız bu unutulan meslekleri yeniden canlandırarak yaşatmak. Böylece annelerimizin, babalarımızın ve teyzelerimizin emeklerini gelecek nesillere aktarabiliriz." diye konuştu.
Kursiyerlerden Aylin Armağan, endüstrinin gelişmesiyle seri üretilebilen el nakışlarının, yeni ustalarla yeniden kıymet göreceğine inandığını anlatarak, "Hem ev ekonomimize katkıda bulunuyoruz hem de el sanatları konusunda kendimizi geliştiriyoruz. Bu meslekler neredeyse unutulmuştu. Ben bu kurs başlayana kadar elime iğne iplik almamıştım. Annem görünce çok şaşırıyor ama ben mutluyum." ifadelerini kullandı.
Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Eğitim Merkezi Halk Eğitim Eylem Planı
25 Aralık 2018 Salı günü yayınlandı