Eski çuvallardan sökülen iplerle dokunan halı ve kilimler sergilendi - TEKİRDAĞ

- Sergiden genel detay görüntü - TEDER Başkanı Ahmet Murat Sarılarlı ile röportaj - Kursa katılan ev hanımlarından Arzu Canay ile röportajEski çuvallardan sökülen iplerle dokunan halı ve kilimler sergilendiTEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa ilçesinde ev hanımları tarafından eski buğday ve arpa çuvalların sökümünden elde edilen iplerle dokunan kilim ve halılardan oluşan "Yöresel el dokuması" sergisi açıldı.Karacakılavuz Mahallesi'nde 25 kadın, Trakya Engelli Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (TEDER) ile Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatifi ortaklığıyla yapılan "Karacakılavuza Can Veren Kadınlar Projesi" kapsamında dokudukları halı ve kilimleri Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezinde sergiledi.TEDER Başkanı Ahmet Murat Sarılarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karacakılavuz dokumaları ve el sanatlarının, Türkiye çapında bilindiğini söyledi.

Sarılarlı, projeye başlama amaçlarının teknolojiyle birlikte unutulmaya başlayan kültürlerin yaşatılması olduğunu ifade ederek, "Karacakılavuza Can Veren Kadınlar Projesi kapsamında ev hanımlarımız yaptığı ürünlerden oluşan sergimizi açtık bugün. Burada sergilenen bütün ürünler hanımların el emeği ürünler. Kadınlarımızın bu kurs boyunca yaptığı ürünler bazıları da yurt dışına gönderiyor. Kadınlarımız hem meslek öğrendi hemde ev ekonomisini katkı sağlıyor. Yine dernek olarak kadınlarımıza yönelik farklı projeler hazırlayacağız." dedi.
Kursa katılan ev hanımlarından Arzu Canay da çuvallardan çıkarttıkları ipleri siparişe göre halı ve kilim dokuyarak ev ekonomilerine katkı sağladıklarını aktardı.Canay, yaptıkları dokumalarla kültürlerini yaşattıklarını belirterek, "İlk kursa başladığımızda biraz zorlandık ama öğrenince kendimizi geliştirdik. Bu kursla birlikte güzel bir meslek öğrendik inşallah devam ederiz. Sipariş olduğu sürece biz halı ve kilim dokumaya devam edeceğiz. Hem melek öğrendik hemde evimize destek oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Teknoloji Muhabir Yurt Dışı El Sanatları Allah 

30 Nisan 2019 Salı günü yayınlandı