Dipsiz Göl yüzen adalarıyla keşfedilmeyi bekliyor - ARDAHAN

- Göl ziyaretçilerinin kıyıya yapışan adaları sürüklemeye çalışması - Doğaseverlerin yüzen adaların üstünde gezmesi - Posof ilçesine bağlı Çambeli köyü sakinlerinden Cevat Ülvan'ın konuşması - Doğaseverlerin gölün derinliğini ölçmesi - Doğaseverlerin çıplak ayakla adalar üstünde dolaşması - Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak'ın konuşması Ardahan 'daki Dipsiz Göl yüzen adalarıyla keşfedilmeyi bekliyor - Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar: - "İlçemizin birçok güzelliği mevcut ancak Dipsiz Göl, yüzen adaları, bünyesinde barındırdığı balıkları, daha da önemlisi yemyeşil örtüsüyle insanı cezbediyor"ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Ardahan 'ın Posof ilçesindeki Dipsiz Göl, el değmemiş doğası, yeşil örtüsü ve yüzen adalarıyla doğaseverleri ağırlamayı bekliyor.Posof, yemyeşil doğası, akarsuları ve gölleriyle misafirlerinin ilgisini çekiyor.İlçedeki Dipsiz Göl'e gelen doğaseverler, yoğun bitki ve yosundan dolayı kıyılara yapışan yüzen adalara çıkarak, ıslak zemine rağmen burada dolaşmanın keyfini yaşıyor.Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalleşme süreciyle ilçenin doğaseverleri ağırlamaya başladığını söyledi.

İlçenin keşfedilmemiş birçok yeri bulunduğunu ifade eden Ulgar, şöyle konuştu:"Normalleşme süreciyle insanların doğayla buluşmaya çalıştığını gözlemledik. Doğaseverler için ilçemiz ayrıcalıklı yerlerden birisi. Tabii ki bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin birçok güzelliği mevcut ancak Dipsiz Göl, yüzen adaları, bünyesinde barındırdığı balıkları, daha da önemlisi yemyeşil örtüsüyle insanı cezbediyor."Ziyaretçilere tarihi ve turistik mekanları görmeleri için yardımcı olduklarını belirten Ulgar, şirin ilçeye gelenlerin güzel anılarla ayrıldığını söyledi.

İlçenin her mevsim farklı güzelliğe büründüğünü anlatan Ulgar, Posof'un coğrafi olarak Kafkasya, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun birleştiği noktada yer alması nedeniyle birçok ilklim farklılığını bünyesinde barındırdığını kaydetti.
- Doğal hayatın korunduğu bir bölge Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak ise gölün görülmesi gereken nadide bir yer olduğunu dile getirdi.Göle getirdiği yerli ve yabancı misafirlerin bundan memnun kaldığını belirten Altınkaynak, "Burası, suyunu toprağa geçirmeyen bir özelliğe sahip. Kuvvetli rüzgar olduğunda bu adalar hareket eder. Doğal hayatın korunduğu, yasak avcılığın olmadığı bir coğrafyadayız. Posof gezip görülmesi, araştırılıp incelenmesi gereken toprak parçası." diye konuştu.
Göl sınırlarındaki Çambeli köyü sakinlerinden Cevat Ülvan da misafirlerin bölgeye hayran kaldığını ifade etti.
Gölde 8 ada bulunduğunu anlatan Ülvan, rüzgarlı havalarda adaların gölde yüzdüğünü kaydetti.

Göller Muhabir Adala Ziyaretçiler Yeşil Doğa 

13 Haziran 2020 Cumartesi günü yayınlandı