Çocukluk hayalini Türkiye'de gerçekleştirdi - GAZİANTEP
Ailesiyle, çatışmalar çıktıktan sonra hemen ülkeden ayrılmadıklarını ve umutla savaşın bitmesini beklediklerini anlatan Hilli, "Evliyim 2 kızım var. 2015 yılında iç savaştan dolayı artık dayanamayarak Gaziantep 'e geldik. Gaziantep 'i Halep'e yakınlığı ve kültürlerimizin yakın olması dolayısıyla tercih ettik. Yeni bir hayata başlamak zordu. Geçinebilmek için, evde yemek pişirerek çeşitli derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla çalışarak, satış yaptım." dedi.
Hilli, subay olan eşinin, Beşşar Esed rejimi tarafından tutuklanması üzerine iki kızını da alarak Gaziantep 'e gelmek zorunda kaldığını belirterek, geçen yıl eşi de geldikten sonra kendilerine yeni bir hayat kurmak ve sevdiği bir işi yapmak için "Çikolata Evi"ni açtığını ifade etti.
Küçük yaşlardan itibaren mutfak işlerini çok sevdiğini ve hep böyle bir işle uğraşmak istediğini anlatan Hilli, şöyle devam etti:"Piyasayı biraz araştırdım. Olmayan ürünler yapmak istedim. Çikolata döner, çikolatan fast food ürünler, waffle, suşi, kızarmış dondurma yapıp servis ediyorum. Müşterilerimiz de beğeniyor. Bazı kurallar bizi zorlasa da Türkiye'yi ve burada yaşamayı seviyorum. Türk vatandaşlığı almak için de başvurduk. Çocuklarım burada okuyor, onların gelecekleri burada. Hayatımızı burada sürdürmek istiyoruz. Türkiye bize kapılarını, kucağını açtı. Burada çok kapılar bize açıldı. Erkek kardeşim, bir Türk kızıyla evlendi. Eskiye dayalı bir geçmişimiz var. Geçmişimiz de geleceğimiz de bir."Hilli, şu anda çok az Türkçe bildiğini, işlerinde çoğu zaman kızlarının kendilerine yardımcı olduğu dile getirerek, hedefinin Türkçe öğrenmek olduğunu sözlerine ekledi.
İç Savaş Çatışma Sivil Toplum Bakış Açısı Fast Food
15 Ocak 2019 Salı günü yayınlandı