Çocuklar iyiliği 'Altın Kız' ile öğreniyor - ANKARA

Çocuklar iyiliği "Altın Kız" ile öğreniyor - ANKARA - Oyun detayları - Oyunun yönetmeni Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Yönetmen Seval Ersu'nun konuşmasıÇocuklar iyiliği "Altın Kız" ile öğreniyor - Devlet Tiyatrolarının minik tiyatroseverlerle buluşturduğu "Altın Kız" isimli yeni oyunu ile çocuklara iyilerin iyilikle, kötülerin ise hak ettikleri bir son ile karşılaştıkları öğretisi sunuluyor - Oyunun yönetmeni Ersu:"Hedefim, çocuklara bütün dünyanın dili olan, evrensel nitelikler taşıyan iyilik, kötülük, yardımlaşma, paylaşma ve arkadaşlık gibi kavramları çocuklarımıza tiyatro ile vermek"ANKARA (AA) - AYŞE ŞENSOY BOZTEPE - Ankara Devlet Tiyatrosunun çocuklarla buluşturduğu "Altın Kız" oyunu ile iyilik, kötülük, yardımlaşma, paylaşma ve arkadaşlık gibi evrensel kavramların çocuklara tiyatro yoluyla öğretilmesi amaçlanıyor.Bulgar yazar Keva Apostolova'nın kaleme aldığı, İsmail Bekir Ağlagül'ün Türkçeye çevirdiği, üvey annesi tarafından ıssız bir ormana terk edilen Altın Kız'ın yaşadığı düş ile gerçeğin konu edindiği "Altın Kız" adlı oyun, çocuklara iyilerin iyilikle, kötülerin ise hak ettikleri bir son ile karşılaştığını öğretiyor.Oyunun dramaturgu Meriç Bardakçı, dekor tasarımı Özge Akarsu, kostüm tasarımı Fatma Sarıkurt, ışık tasarımı ise Mehmet Yaşayan'a ait.Müziklerini Kemal Günüç'ün, dans düzenini Yıldız Venedik'in yaptığı oyunda Yeşimgül Alaydın, Orida Yıldıran, Fikriye Musluoğlu, Hakan Sağlam, Taner Aktaş, Dilek Ersoy, Umut Yılmaz, Çilem Avunç, Çisel Ocak, Mehmet Uğur Nak ve Eylem Dağarslanı rol alıyor. - "Oyun masal anlatısıyla gidiyor"Oyunun yönetmeni Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Seval Ersu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğin mimarları çocukların eğitiminin gelecek için çok önemli olduğunu belirtti.
Ersu, bu nedenle bir çocuk oyunu yapmayı düşündüğünü ifade etti.
"Altın Kız" oyununu sahnelemeye karar verdiğini anlatan Ersu, şöyle devam etti:"Hedefim, çocuklara bütün dünyanın dili olan, evrensel nitelikler taşıyan iyilik, kötülük, yardımlaşma, paylaşma ve arkadaşlık gibi kavramları çocuklarımıza tiyatro ile vermek. Hem hikayesi hem de öyküsünün çocuklara güzel şeyler öğreteceğini düşündüğüm için bu oyunu seçtim. Masal formatında yazılmış bir oyun. Masalların öğretisi her zaman çok daha farklıdır, gerçek üstü kavramlar vardır. Masal kahramanları, hayvan figürleri, fantastik ögelerle reji konseptine baktığımız zaman oyun masal anlatısıyla gidiyor. Oyunumuzu diğer oyunlardan ayıran özellik, iyilik gibi evrensel kavramların altının biraz daha net çizilmesi. Çocukların içindeki enerjiyi iyiliğe çevirmeyi hedefledik."Ersu, dekor tasarımları ve kullanılan malzemelerin, minik tiyatroseverlere masal formatında üç boyutlu gibi sunulduğunu ifade etti.
Tiyatronun önemine değinen Ersu, "Çocuk tiyatrosu özellikle daha da önemli. Çocukların öğrenme yetilerini geliştirdiği için konsantrasyon, birlikte sosyalleşebilme, yorum yapabilme ve o oyunu bir saat boyunca sabır göstererek izlemek, bir şeyler öğrenerek çıkmak gibi çocuklara büyük bir katkı sağladığı için çocuk tiyatrosu özellikle çok önemli." diye konuştu.

Üvey Anne Kötülük Muhabir Çocuk Oyunu Çocuk Tiyatrosu 

17 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı