Bu Kadınlar Hayat Kurtarıyor

Çanakkale ' de, 112 personeline ambulans sürüş teknikleri (ASTE) eğitimi verildi. Eğitime katılan personel, direksiyonda gösterdikleri performansla göz doldurdu. Kadın ambulans sürücüleri, trafikte yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, “Diğer sürücülerin ön yargıdan kurtulmaları gerekiyor” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü Şekerpınar Namık Kemal Kubat İl Sağlık Müdürü 


Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, 112 çalışanlarına ambulans sürüş teknikleri eğitimi verdi. Aralarında kadınların da bulunduğu 70 112 çalışanı, teorik ve pratik eğitimden geçirildi. 11 eğitmen tarafında verilen eğitimlerde sürücüler haricinde ambulanslarda çalışan doktor, hemşire ve ATT ' lerin de gerektiği zaman ambulansı hızlı ve güvenli kullanmaları hedefleniyor. Teorik eğitim alan personel, Şekerpınar mevkiinde, trafiğe kapalı alanda pratik eğitim yaptı. Süratli giderken şerit değiştirme, geri manevra, yanaşma ve park, zincir takma, lastik değiştirme, akü takviye gibi konuların anlatıldığı eğitimlerde bayan personelin sürüş performansları ise büyük takdir topladı. Alanda hazırlanan parkurda, hunileri devirmeden ve mümkün olan en süratli şekilde makas yaparak ilerleyen bayan sürücüler, geri manevra, park ve dar sokakta ilerleme eğitimlerinde de büyük başarı gösterdi.

ASTE eğitiminin mecburi bir eğitim olduğunu söyleyen sürücüler, “Ambulanslarda artık hem arka kabinde, hem de ön kabinde çalışan kadınları daha sık göreceksiniz. Burada, daha hızlı, daha iyi bir şekilde ambulans kullanmayı öğreniyoruz. Her türlü hava ve yol şartlarında, en hızlı şekilde nasıl ulaşabileceğimizi görüyoruz. Ambulans kullanırken özellikle şerit değiştirme ve geri manevrada zorlanıyorduk. Toplumumuzda kadın sürücülere karşı bir ön yargı var. Bu imajı değiştermek istiyoruz” dediler.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr Namık Kemal Kubat, “ASTE olarak bilinen ambulans sürüş teknikleri eğitimini biz kendi personelimize, şoför olan ATT ' lerimize sürekli veriyoruz. Şu anda ilimizde 11 personelimizde eğitici sertifikası bulunuyor. Bu arkadaşlarımız 70 personelimize gerekli eğitimi verdi. 8 saat teorik ve 24 saat pratik eğitimden geçiriliyorlar. Gayemiz ambulans kazalarının önlenmesi, ambulans hizmetlerinin güvenli bir biçimde sürmesidir” dedi.

25 Ekim 2013 Cuma günü yayınlandı