5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı - KAHRAMANMARAŞ
Kitap fuarlarının düşünce dünyasını zenginleştirdiğini belirten Güvenç, "Bizler 'Oku' emriyle başlayan bir dinin mensuplarıyız. Okuyamayan, yazmayan, araştırmayan, düşünmeyen insanın gelişim göstermesi mümkün değildir. Bu anlamda ülkemizde son dönemlerde tüm illerimizde belediyelerimizin de katkısıyla okumaya verilen bu destek geleceğimiz adına umut vericidir." diye konuştu.
Vali Vahdettin Özkan ise fuara katılımın giderek artmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyesi, şair ve yazar Rasim Özdenören de kitabevlerinin bulunmadığı bir dönemden kitap fuarları düzenleyen Anadolu şehirlerinin bulunduğu bir döneme geldiklerini aktararak "Bu bizim için iftihar edici, mutluluk gözyaşları dökmemizi gerektiren bir gün ve bir tablo olarak karşımıza çıkıyor." dedi.
- "Şiirin başkenti, kültür ve sanat şehri Kahramanmaraş " Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nın Anadolu'nun en büyüğü olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:"Bizim medeniyetimiz kitap ve söz medeniyetidir. Edeple buluşan sözümüz edebiyat olmuştur. Estetikle buluşan sanatımız fazilet olmuş, tarihe görkemli bir medeniyet armağan etmişiz. Maraş ise kahramanlığın yanı sıra tarihin her döneminde bu medeniyete kültür, sanat ve edebiyat alanında önemli katkılar sunmuştur. Necip Fazıllar, Yedi Güzel Adamlar bu şehirden çıkan ve Türkiye'yi saran değerlerdir. Kahramanmaraş bir ilim, irfan ve sanat şehridir. Şiirin başkenti, kültür ve sanat şehri Kahramanmaraş 'ta edebiyata dair, kitaba dair, okumaya dair güzel işler yapma peşindeyiz."Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı ve protokol üyeleri stantları gezerek yazarlar ve vatandaşlarla sohbet etti.Yerli ve yabancı 234 yayınevi, 247 şair ve yazar ile kitapseverler ve sektör temsilcilerini bir araya getiren fuar, 21 Ekim'e kadar açık kalacak.
Edebiyat Misyon Başkent Kitap Fuarı
11 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı