Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 29 Ağustos 2013)

Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 29 Ağustos 2013) Yurtta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.
Hava Durumu Güneydoğu Anadolu 


Ülkemizin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Artvin, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; ülkemizin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Artvin, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ege'de kuzeybatı, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 34

İstanbul: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 33

İzmir: Az bulutlu ve açık 33

Adana: Az bulutlu ve açık 35

Antalya: Az bulutlu ve açık 35

Samsun: Az bulutlu 30

Trabzon: Parçalı bulutlu 30

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Diyarbakır: Açık 40

29 Ağustos 2013 Perşembe günü yayınlandı