İstatistikçiden dünyada bir ilk

Yazılımın giriş görüntüsü
Lisans Üstü Eğitim Yurt Dışı Otomasyon İngilizce Araştırmacı 

-Yrd. Doç. Dr. Naci Murat'dan detay görüntü
-Yrd. Doç. Dr. Naci Murat ile röportaj
-Yrd. Doç. Dr. Naci Murat'ın sistemi anlatmasından detay görüntü
-İşlemlerden detay görüntü

( SAMSUN - HD)- Klasik yöntemlerle 4 saatte yapılan işlemi 10 dakikaya düşürüyor SAMSUN

- Online istatistiksel veri analizi alanında dünyada ilk ve tek yerli yazılım olma özelliğini taşıyan "eistatistik.com otomasyonu"nu yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Naci Murat, istatistiğe ihtiyaç duyan herkesin dünyanın her yerinden bu sistemi rahatlıkla kullanabileceğini belirtti.
İstatistikle alakalı, hem yazılımı hem de hizmeti aynı anda bünyesinde barındıran dünyada başka bir istatistik otomasyon sisteminin olmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Naci Murat, 'eistatistik.com otomasyonu'nun dünyada bütün araştırmacılara veri analizi noktasında hizmet verdiğini söyledi.

'eistatistik.com otomasyonu'nun en büyük özelliklerinden birinin zaman tasarrufu olduğunu ifade eden Murat, klasik yöntemlerle 4 saatte yapılan işlemi 10 dakikaya düşürdüğünü kaydetti.
Hızlı ve verimli bir sistem olduğunu belirten Murat, kısa süre önce hayata geçmesine rağmen 'eistatistik.com otomasyonu'un, sadece yurt içinden değil yurt dışından da araştırmacılar tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Araştırmacıların işini kolaylaştıracak Program hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Naci Murat, "Bilgiye ihtiyaç duyan herkes istatistiğe gereksinim duyar. Kullanıcıların verilerini otomasyon üzerinden yükleyebileceği, gerekli istatistiksel analizlerin seçilebileceği, analiz sonuçlarına sistem üzerinden ulaşılabileceği ve tüm bu hizmetlerin ödemelerinin sistem üzerinden yapılacağı bir otomasyon sistemi. Online istatistiksel veri analizi alanında Türkiye'de ve dünyada ilk ve tek yerli yazılım olma özelliğini taşımaktadır. Türkiye ve dünyada istatistikle alakalı olarak hem yazılımı hem de hizmeti aynı anda barındıran başka bir otomasyon sistemi yoktur. Geliştirilen yazılım bulut teknolojisini barındırmaktadır. Bulut teknolojisi sayesinde kullanıcılar verilerine, analiz sonuçlarına ve tüm süreçlere internetin olduğu tüm mekanlardan erişim yapabilmektedir. Türkiye'de hizmet vermeye başlayan eistatistik.com otomasyonu İngilizce dil desteği ile yurt dışından da veri analizi siparişleri almaktadır. Kullanıcılar sistem üzerinden verilerini excel ortamında yükleyerek veri analizlerini online olarak yapabiliyor. Müşterinin sisteme verilerini yüklemesi 10 dakika, analiz süreci ise müşterinin aciliyetine göre esneklik göstermektedir. Geliştirmiş olduğumuz bu sistem sayesinde hiç bir akademisyen ofisinden, kliniğinden çıkmadan eistatistik.com üzerinden siparişini 10 dakika içerisinde sisteme yükleyebilecektir. Buradaki zaman tasarrufu klasik yöntemlere göre çok daha verimli bir yöntemdir. Klasik yöntemle bir akademisyeni göz önüne alacak olursak, bir hekim yaklaşık 4 saatini istatistik analiz için ayırması gerekirken; geliştirdiğimiz otomasyonla işlemini 10 dakika içerisinde hallediyor. Yaklaşık 50 akademisyen sadece sağlık alanında hizmet veriyor. 50 bin 4 saatle çarparsak yaklaşık 200 bin saat tasarruf sağlıyor" dedi.
Yazılım yoğun ilgi görüyor Programın yurt dışından da kullanılmaya başlandığını belirten Murat, "Analizi yapacak olan akademisyen boş zaman dilimlerinde ya da mesai sonrasında evinden erişebileceği otomasyondan analizleri yapıp sisteme yükleyerek kendi zamanını da etkin kullanabiliyor. Verisini analiz ettirmek isteyen ya da kendisi analiz etmek isteyen birey, kurum, kuruluşlar için bir platform oluşturarak zaman ve mekandan tasarruf sağlayarak verimliliği artıran bir otomasyon sistemi hayata geçirildi. İstatistikle işi olan herkes bu programı kullanarak hem sağlıklı bilgiye ulaşabilir hem de zamanından tasarruf sağlamış olur. Türkiye'de lisans üstü eğitim alan 570 bin kişi ve 150 bin akademisyen bu programdan faydalanabilir. Sadece akademik anlamda değil Türkiye'deki bir milyon 200 bin kurum ve kuruluşun rahatlıkla kullanabileceği bir program. Projeyi, kısa süre önce hayata geçirmemize rağmen yurt içinden ve yurt dışından birçok insan eistatistik otomasyonundan faydalanıyor. Bu durum hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına güzel bir gelişme" diye konuştu.

20 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı