Geleceğin kodlama uzmanları Kocaeli’de yetişecek
Robotlar Yoksulluk Sınırı Milli Gelir Petrol Öğrenciler
--Katılımcı ile kısa röp
--Konuşmacılar Fikri Işık ve Hüseyin Aksoy
( KOCAELİ )- Kocaeli'de öğrencilere yönelik Robotik Sınıf ve Kodlama Atölyeler açıldı KOCAELİ
- Kocaeli’de hayata geçirilen ve öğrencilere yönelik olan Robotik Sınıf ve Kodlama Atölyeleri, geleceğin kodlama uzmanlarının yetişmesine katkı sağlayacak. Kocaeli SEKA Park’ta bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürlğü tarafından hayata geçirilen Robotik Sınıf ve Kodlama Atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, ilçe kaymakamları, şirket temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Program kapsamında Kocaeli’de bulunan liseler tarafından tasarlanan ve programlanan cihaz ve robotlar sergilendi. "Bilgi olmadan bu çağda ideallerinizi sürdürme şansınız yok" Konuşmasında ideallerin bilgi ile var olacağına değinen Kocaeli AK Parti Milletvekili Fikri Işık, “Bilgi olmadan hani değerini, hangi kaynağınız olursa olsun bu çağda ideallerinizi sürdürme şansınız yok. Şu anda dünyanın en önemli petrol rezervlerine sahip olduğu halde büyük açlık çeken ülkeler var. İşte Venezüella’nın durumu ortada. Şu anda petrol olup da, önemli rezervleri olup da açlık veya yoksulluk sınırının altında yaşayan onlarca ülke var. Ama bir gram petrolü, bir gram doğal kaynağı olmadığı halde 50 bin dolar kişi başı milli gelire sahip onlarca ülke var. Aralarındaki temel fark nedir sadece bilgi ve bilgiyle yetişmiş insan sermayesi” dedi.
"Gençlerimiz için çok önemli katkılar sağlayacak" Gençlerin geleceğine katsı sağlamak adına çalıştıklarını ve bu yönde projeler geliştirdiklerine dikkat çeken Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz en iyi şekilde yetiştirilmeleri ve onların çağın bilgileri ile donatılmaları hepimizin ortak görev ve sorumluluğu. Özellikle yeni dönemde bilgi toplamında, dijital çağda gençlerimizi en uygun şekilde yetiştirebilmek hepimizin ortak gayreti. Özellikle kodlama atölyelerinin, robotik sınıflarının yapılması hususunda eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık beyin teşvikleri sayesinde gündemimize aldık ve bu çalışmayı yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz konuyla ilgili hazırlık ve çalışmaları yaptı. İhtiyaç duyulan noktalarda neyi nasıl yapacağımızı kararlaştırdık. Her eğitim bölgesinde bir okulumuzu Robotik Sınıf, Kodlama Atölyesi olarak yapmayı kararlaştırdık. Gençlerimiz için çok önemli katkılar sağlayacak, onların daha iyi yetişmelerini sağlayacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların tamamlanmasının arından proje kapsamında okullara Robotik Sınıf ve Kodlama Atölyesi yapımında katkı sağlayan iş adamları ve şirket temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi. Takdimin ardından protokol davetlilerinin katılımıyla merkez hizmete açıldı. Açılışta ayrıca program kapsamında fuar alanında bulunan Bilim Merkezi’ne gelen ve birçok alanda ödül kazanan projeler protokol üyeleri tarafından incelendi. (OE-GY
19 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı