Şampiyon güreşçi, kadın sporcuların yolunu aydınlatacak - YALOVA
Başarılı sporcu, 2009 yılında güreşe başladığını ve bir süre sonra antrenörünün kendisini keşfettiğini anlatarak, "Antrenmanlardaki performansımdan etkilenerek Türkiye Şampiyonası'nda çok başarılı olacağımı söyledi.
Öyle de oldu. Katıldığım ilk Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldum. Bu da bana milli takım kapısını araladı. Devamında Avrupa ve dünya şampiyonalarında da güreşmeye başladım. Bugüne kadar Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkeme 16 madalya kazandırdım. Geçen yıl bir ilk yaşadım. Dünya şampiyonluğu ve Büyükler Dünya Şampiyonası'nda üçüncülüğüm var." diye konuştu.
- "Şu an en büyük destekçim de ağabeyim"Güreşe ilk başladığında ailesinin tepki gösterdiğini aktaran Evin, şöyle devam etti:"Güreşe ilk başladığımda ailemden tepki gördüm. Çünkü, Güneydoğu'da kızların okur yazar oranı bile düşükken ben spor yapmak istedim. Ailem, benim güreş sporunu yapmama çok sıcak bakmadı. Özellikle ağabeylerim hiç onay vermiyorlardı. Ben inat ettim ve Türkiye şampiyonu olduktan sonra onların bu yargılarını kırmış oldum. Hatta ağabeyim bana, 'Fırsat verilince insanların neler başarabileceğini bize gösterdin.' dedi.
Şu an en büyük destekçim de ağabeyim. Benim hedefim; ülkemi güreşte en iyi şekilde temsil etmek. Onun öncesinde de Güneydoğu'da ve Türkiye genelinde spor yapmak isteyen ya da kariyerinde bir iş başarmak isteyen kadın sporculara ve çocuklara ışık olmak istiyorum."Milli güreşçi, kız kardeşinin tıp fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi olduğuna da değinerek, "İleride Siirt'te bir dernek kurmayı, çocuklara ve kadınlara destek olmayı planlıyoruz. Benim yaşadığım bölgede çok fazla potansiyel var. Çocuklar başarıya aç. Kendilerini kanıtlayıp bir şeyler başarmak istiyorlar. Siirt'te çok az kadın sporcu var ama hepsi milli takım düzeyinde. İstiyorum ki Türkiye'deki bayan sporcular ve çocuklar destek görsün. Güreş kariyerimi sonlandırdıktan sonra da bu tür konularda çalışmalar yapacağım." ifadelerini kullandı. - "Türk kadın güreşinde ilkleri yaşıyoruz"Dünya şampiyonalarında Türk kadın güreşçilerin son yıllarda ses getirdiğini vurgulayan Evin, sözlerini şöyle sürdürdü:"Kadınlar Güreş Milli Takımı olarak Dünya Şampiyonası'nda yeni yeni adımızı duyurmaya başladık. Takım arkadaşım dünya şampiyonu oldu. Türk kadın güreşinde ilkleri yaşıyoruz. Bunun ardından altta çalışan arkadaşlarımız da bu azimle çalışıyorlar. O yüzden dünya şampiyonalarında güreş denilince, akla ilk gelecek ülkenin Türkiye olacağını düşünüyorum. Şu anda Japonlar zirvede. Eskisinden daha çok destek görüyoruz. Güreş dediğimizde, 'Kadınlar da mı güreş yapıyordu?' diye konuşuluyordu. Şimdilerde ise herkes farkında, bizim aldığımız başarılardan sonra herkes kadın güreşini konuşuyor. Şu an kadın güreşine çok büyük destek var. Bu konuda devlet büyüklerimize de teşekkür ediyorum." - 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hedef altın madalyaMilli güreşçi, hedeflerine bir bir ulaştığını, sırada 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:"2010 yılından itibaren Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemi temsil ettim. Şimdiki hedefim; Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda şu ana kadar alamadığım madalyayı almak. Sonrasında da 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılıp ülkemi temsil ederek şu ana kadar alınamayan altın madalyayı kazanmak."
Tıp Fakültesi Altın Madalya Milli Güreşçi Kadın Sporcu Dünya Şampiyonu
13 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı