Pendikspor - Elazığspor: 3-2 (Ziraat Türkiye Kupası Maç Özeti)

Pendikspor - Elazığspor: 3-2 Ziraat Türkiye Kupası Maç Özeti izle...
Orhan Ak Bilica Abdullah Yılmaz Ahmet Şahin Elazığspor 


Türkiye Kupası 3. Tur maçında Pendikspor sahasında Süper Lig ekibi Elazığspor ile karşılaştı.

Sanica Boru Elazığspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında deplasmanda Spor Toto 2. Lig takımlarından Pendikspor'a 2 kez öne geçtiği maçta 3-2 mağlup olarak kupaya veda etmiş oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Pendikspor, Sanica Boru Elazığspor'u 3-2 mağlup ederek 4. tura yükseldi.

Pendikspor'da maç öncesi cezalı ve sakat oyuncu bulunmazken, konuk Sanica Boru Elazığspor'da ise sakatlığı bulunan Bülent Ertuğrul kadroda bulunmuyordu. Teknik direktör Yılmaz Vural da bir çok oyuncusunu dinlendirmişti. Ivesa, Adem Alkaşi, Aydın Karabulut, Bilica, Faubert, Gökhan Emreciksin, Herve Tum gibi isimler kadroya alınmazken, Sedat Bayrak, Marvin, Köksal Yedek ve Orhan Ak gibi oyuncular da yedekler arasındaydı.

Sanica Boru Elazığspor'da kalede tecrübeli Ahmet Şahin, savunmanın sağında Atahan Menekşe, solunda Caner Bulut, savunmanın ortasında Ahmet Görkem ve Hrvoje Spahija, orta sahada Murat Kayalı, Arif Şahin, Pascal, hücumda ise Sinan Kaloğlu, Göksu Türkdoğan ve Serdar Gürler yer alıyordu.

İki takım da ilk yarıda karşılıklı ataklar geliştirirken, devrenin golsüz sona ermesi beklendiği anlarda son dakika golü geldi ve 45. dakikada Pascal Feindouno attığı golle devrenin 1-0 Sanica Boru Elazığspor'un üstünlüğü ile sona erdiğini ilan etti.

İkinci yarıya konuk ekip daha hızlı başladı ve 50. dakikada Caner Erdoğan skoru 1-1'e getirdi.

Sanica Boru Elazığspor'da ilk değişiklik 58. dakikada yapıldı ve Sinan Kaloğlu'nun yerine Köksal Yedek oyuna dahil oldu.

Bu değişiklikten 1 dakika sonra Sanica Boru Elazığspor Serdar Gürler'in golüyle tekrar öne geçti ve skor 2-1 oldu.

Dakikalar 63'ü gösterdiğinde ceza sahası dışında Pendikspor serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Arif Çoban mükemmel bir vuruşla durumu 2-2 yaptı.

Bu golden 1 dakika sonra Pendikspor ilk değişikliğini yaptı ve Semih Erdem'in yerine Osman Alptekin oynua girdi.

Sanica Boru Elazığspor ise ikinci değişikliği 69. dakikada yaptı Arif Şahin'in yerine Marvin oyuna dahil oldu.

Pendikspor'da ikinci değişiklik 74. dakikada yapıldı ve sağ kanat oyuncusu Umut Eskisoy'un yerine Uğur Yılmaz oyuna girdi.

Teknik direktörler maçı çevirme adına değişikliklerine devam ediyordu.

Sanica Boru Elazığspor'da son değişiklik 78. dakikada yapıldı. İlk golün sahibi Pascal Feindouno'nun yerine Sezer Badur oyuna dahil oldu.

85. dakikada Pendikspor penaltı kazandı. Topun başına ikinci golün sahibi Arif Çoban geçti. Bu oyuncunun yaptığı vuruşu kaleci Ahmet Şahin kurtardı, dönen topu Arif bir kez daha tamamladı ve Pendikspor 3-2 öne geçti.

89. dakikada Pendikspor son değişikliğini iki golün sahibi Arif Çoban'ı çıkararak yaptı ve bu oyuncunun eyrine Azimet Okur oyuna girdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 3-2 Pendikspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

PENDİKSPOR: 3 - SANİCA BORU ELAZIĞSPOR: 2


Stat: Pendik

Hakemler: Volkan Alabaş, Sezgin Çınar, Fatih Söyler

Pendikspor: Haluk Tanrıseven, Abdullah Yılmaz, Cemal İşleyen, Oğuz Yılmaz, Salih Aygen, Evren Kilarci, Eser Akbaş, Umut Eskiköy (Dk. 75 Uğur Yılmaz), Caner Erdoğan, Semih Erdem (Dk. 64 Osman Alptekin), Arif Çoban (Dk. 89 Azimet Okur)

Sanica Boru Elazığspor:
Ahmet Şahin, Atahan Menekşe, Ahmet Görkem Görk, Spahija, Caner Bulut, Murat Kayalı, Sinan Kaloğlu (Dk. 58 Köksal Yedek), Arif Şahin (Dk. 69 Kwasie), Feindouno (Dk. 79 Sezer Badur), Serdar Gürler, Göksu Türkdoğan

Goller:
Dk. 45 1 Feindouno, Dk. 59 Serdar Gürler (Sanica Boru Elazığspor), Dk. 50 Caner Erdoğan, Dk. 63 ve 85 Arif Çoban (Pendikspor)

Sarı kartlar: Dk. 62 Caner Bulut, Dk. 81 Murat Kayalı, Dk. 84 Sezer Badur (Sanica Boru Elazığspor), Dk. 90 2 Osman Alptekin, Dk. 90 4 Oğuz Yılmaz ve Abdullah Yılmaz (Pendikspor)

8 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı