Karabükspor haberleri (Son dakika haberler 28.12.2012)

Son Dakika Karabükspor Haberleri (Kübra Hera Aslan) Karabükspor Haberleri - Son Dakika Spor Habeleri. Karabükspor son dakika haberleri. Karabükspor haberleri, spor haberleri.
Afrika Kardemir Karabükspor Fikstür Karabükspor Güney Afrika 


Ligde süper giden Karabükspor, transferde de hızlı çıktı.Teknik direktör Mesut Bakkal'la yeni bir kimlik kazanan ve rakiplerinin kâbusu olan Kardemir Karabükspor transferde de hızlı çıktı. Cernat, Mehmet Yıldız, Bilal, Muhammet ve Jahic gibi isimlerle yollarını ayıran Kırmızı-Mavililer, Sivassporlu Rajnoch, Manisaspor'dan Hüseyin Tok ile anlaştı. Mesut Bakkal'ın ikinci yarı öncesi ısrarla istediği futbolcular için yapılan tüm görüşmeler olumlu sonuçlanırken, iki ismin de yakın zamanda imza atması bekleniyor. Üst sıralarda yer edinmekten başka bir düşüncelerinin olmadığını kaydeden Bakkal, ' Alternatifli bir kadroyla yolumuza devam etmek istiyoruz. Ayağımız yere basıyor ve ikinci yarıda da iyi futbolumuzu sürdüreceğiz ' ifadelerini kullandı.

Karabükspor Başkanı Şahin Takımın Son Durumunu Değerlendirdi

Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, genel bir değerlendirme toplantısı yaparak, şuana kadar transfer konusunda resmi teklif almadıklarını söyledi.

Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, tesislerde yaptığı basın toplantısında, sezonun ilk devresini iyi yerde bitirdiklerini, ancak devamlılığın önemli olduğunu söyledi. Nevzat Şahin, ' Karabükspor'umuzun geldiği nokta bizler, taraftarımız, oyuncularımız, çalışanlarımız olarak memnuniyet verici, teknik heyetimizden masörümüze, saha sorumlumuza kadar taraftarımıza, basın mensuplarının emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu işte devamlılık önemli, geldiğimiz nokta bizim sezon başında hedeflediğimiz nokta olması da bizler açısından sevindirici. Bu sonucun sezon sonunda alınması önemli, bu geldiğimiz noktanın sezon sonunda bu nokta olması bizim hedefimiz. Sabretmemiz gerekiyor, her şeyde sabır önemli, o nedenle hep beraber sezon başında bazı sıkıntılar yaşadık bunlarda hepimizin, taraftarımızın malumu. Ama sonunun iyi bitmesi güzel, tabi daha sonu gelmedi. O nedenle ben teknik heyetime, futbolcularıma bunu söylüyorum. Anadolu'da bir tabir vardır, 'civciv güzün sayılır' onun için sezon sonunda mutlu sona ermemiz bizim için önemli. Bugüne kadar çok fazla yanılmadık, inşallah bundan sonra da yanılmayız ' dedi.

Bir stoper ve orta sahaya da bir oyuncu alacaklarını belirten Şahin, ' Arkadaşlarımız çalışıyorlar hocamızın raporu doğrultusunda 5 tane futbolcumuza transfer çalışması yapması için izin verdik. Bu arkadaşlarımız bizin için değerli oyuncular, geçmişte bize çok emek verdiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Futbolcular gelir gider önemli olan iyi ayrılmaktır. Bugün giderler yarın yine gelebilirler. Camialarla ilişkiler önemlidir. Giderken iz bırakmaları önemlidir, Şuana kadar net bir resmi teklif yok. Ama basından sizler gibi duyuyoruz. Bir stoper ve orta saha oyuncusunu bu kulübe mutlaka kazandıracağız. Eğer bize uygun hocamızın istediği oyuncu varsa her hangi bir bölgeye yapacağız. Biz her bölgede çalışma yapıyoruz, bizim en acil yerimiz iki nokta. Mabiala ve Lualua Güney Afrika kupasına gidiyor, elenmedikleri takdirde iki maç, devam ederse 4 maç bizde olamayacaklar. Fikstür gereği 4-5 hafta zor maçlarımız var. Biz kendimizi kanıtlamış bir takımız, takımlar artık bizi de dikkate alıyor. Geldiğimiz noktada önemli o nedenle elimizden geleni yapacağız en iyisini takımımıza kazandıracağız. Biz 5 futbolcunun dışında oyuncu göndermeyi düşünmüyoruz, ancak fevkalade teklif gelir, bunu da değerlendiririz, bizim bu çarkı döndürmemiz lazım, kulübümüzün menfaatlerini düşünerek hareket edebiliriz. Bize gelen resmi bir teklif yok. Diğer futbolcularla ilgili yaptırım konusu yok ' diye konuştu. Herkesin Karabükspor'dan emeğinin karşılığını aldığını belirten Şahin, şunları söyledi:

' Transfer söylentileri bizi yüceltiyor, takımımızın değerini artırıyor. Devlete olan borcunuz varsa, borçtur, kulüp olarak bir aileyiz. Aile içinde alacak verecek olmaz, tabii ki futbolcular profesyonel bizim devlete olan borçlarımız asıl olan borçtur. Burada futbolcular emeğinin karşılığını alacaktır, hiç kimsenin Karabükspor'da emeğinin karşılığı kalmamıştır, 'biz emeğin temsilcisiyiz' diyoruz. Tabii ki futbolcuya borcumuz olacak borçsuz olursanız, burası resmi daire olur futbolcu da memur olur, kulüp her zaman borçlu olmalı ki hedefe gidebilsin. ' Çıkarılması planlanan yeni yasayla ilgili de sorulan soruya cevap veren Şahin, şunları söyledi:

' Kulüplerin herhangi bir yasaya kanuna ihtiyacı yok. Yürütmede bazı sıkıntılar var, bazı kulüplerin her kulübünde değil, kulüpler bazında düşündüğünüz zaman sadece profesyonel kulüpleri düşünemiyorsunuz, bunun yanında kayak kulübü, satranç, kulübü bunların hepsini bütün olarak değerlendirmeniz lazım. Yeni çıkacak olan yasa değerlendiriliyor, futbol kısmı ayrı değerlendirilecek. Bununla ilgili profesyoneller çalışıyor, Kulüpler Birliği de bir komisyon kurduk. Bir çerçevenin belirlenmesi önemli, herhangi bir çerçeve belirlemezseniz şahıslar farklı farklı yorumlar getirebilir, bir çerçeve olmalı, sorumluluk olmalı, Karabükspor olarak biliyorsunuz yüzde 80 seviyesinde kurumsallaştık. '

Sezon başında tek heyet bakımından hayat yaptıklarını belirten Şahin, ' Sezon başında yaptığımız hatayı anladık ve bu hatadan döndük. Şimdi takım çok iyi ve daha coşkulu oynuyoruz, futbolcularımız işini severek yapıyor ' dedi.

28 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı