İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları Son Sunum (2020 Olimpiyatları İstanbul Tanıtım)

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları Son Sunum (2020 Olimpiyatları İstanbul Tanıtım)... 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmak için aday olan İstanbul'un Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki sunumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı.
Başbakan Buenos Aires 2020 Olimpiyatlar Recep Tayyip Erdoğan Olimpiyat Oyunları 


Hilton Otel'de gerçekleştirilen 125. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Genel Kurulu'nda sinevizyon eşliğindeki sunumda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'un ilk olimpiyat adaylığı sırasında 19 yaşında olduğunu hatırlatarak, ''Bugün 41 yaşındayım. Türkiye'nin Gençlik ve Spor Bakanı olarak huzurunuzdayım ve bu zaman zarfından Türkiye'nin nasıl olgunlaştığını gördüm'' dedi.

Haziran ayında Türkiye'nin evsahipliği düzenlenen Akdeniz Oyunları'na dikkati çeken Kılıç, şunları söyledi:

''Akdeniz Oyunları, bizim açımızdan adeta altyapımızı test etmemiz için imkandı. TOKİ bizim altyapı kurumumuz, 7 yıllık bir inşaat programını sadece 18 ay içerisinde tamamlayarak Akdeniz Oyunları'na yetiştirdi. Türkiye, sporu herkes için erişilebilir kılmaya devam ediyor. 776 yeni spor merkezi hale hazırda inşaa ediyoruz. 2014 yılı sonu geldiği zaman 568 tanesini tamamlamış olacağız. Taahütlerimizi yerine getiriyoruz ve sizin içinde taahütlerimizi yerine getireceğiz.

500 milyon ABD doları tutarında ulusal spor planımız var yıllık olarak. İstanbul 2020 programı gerçeği dönüşse de gerçekleşmese de biz olimpiyat ve paralimpik ruhunu Türkiye'de yeniden inşaa etmek için bu bütçeyi spora ayırmaya devam edeceğiz. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Çünkü eksiksiz bir desteği sağladığı bu yolculuk sırasında. Aynı zamanda Prof Dr. Erdener'le birlikte çalışıyoruz.''
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
7 Eylül 2013 Cumartesi günü yayınlandı