28. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Beşiktaş Kazandı

28. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Anadolu Efes'i 77-75 yenen Beşiktaş kazandı.Karşılaşmanın ardından basın toplantısında Basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başantrenörü Erman Kunter, daha sezonun başında olduklarını ve Anadolu Efes karşısında tek sevindirici olayın kazanmaları olduğunu söyledi.
Basın Kuruluşu Sinan Güler Efes Anadolu Efes Cumhurbaşkanlığı Kupası 


Zor bir sezonun kendilerini beklediklerini vurgulayan Beşiktaş Başantrenörü Erman Kunter, “Takımın, birlikte çok fazla idman yapma fırsatı bulamadığı için, zaman zaman hücumda etkisiz olduklarını belirten Kunter, özellikle 3. periyotta iyi savunma yaptıklarını ve kondisyon olarak istedikleri düzeye geldiklerinde daha iyi oynayacağız” dedi.

Basın mensuplarının yabancı sınırı ile ilgili sorusuna ise Kunter, “O sırada masayla, saha hakemi arasında bir anlaşmazlık oldu. Seyirciye göre hatalı bir düdük olduğu için atmosfer de gerginleşti. Hatta 6 kişiydik o an sahada. Küçük bir problem oldu ama bunu hata olarak düşünmemek lazım” ifadelerini kullandı.Beşiktaş basketbolcu Tutku Açık ise bu galibiyetin takıma moral kazandırdığını ve henüz yüzde 100 hazır olmadıklarını söyledi.

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmudi, Beşiktaş karşısında savunmada ve hücumda istediklerini yapmadıkları için Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını kaybettiklerini vurgulayarak, “28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandığı için Beşiktaş'ı tebrik ederek, oyunu iki yönlü olarak kötü oynadık. Karşılaşmanın 25. dakikasından sonra oyuna dahil olabildik. Hep rakibimizin ritmine ayak uydurduk. Böyle oynayınca, yansıması da mağlubiyet oldu. Yine de son topu, oynamamız gerektiği gibi kullanabilseydik, maçı kazanabilirdik. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum” dedi.

Basın mensuplarının Beşiktaş ' ın yabancı sınırını ile ilgili sorusuna ise Mahmudi, “Ben 4 yabancıyla oynadıklarını görmedim. Zaten bu yabancı kuralı bir tek bizim ülkemizde uygulanıyor. Gözden kaçırmış olabiliriz” diye konuştu.Kadroya yabancı oyuncu takviyesi yapılıp yapılmayacağı ve Batiste'in durumuyla ile ilgili sorular üzerine ise Mahmudi, Batiste'i göndermek istediklerini ancak şu anda yabancı oyuncu kontenjanı dolu olduğu için transfer yapamadıklarını söyledi.

Anadolu Efes basketbolcusu Sinan Güler ise Beşiktaş'ı kupayı kazandığı için tebrik ettiğini belirterek, “Maçta hiçbir zaman aradıkları ritmi bulamadıkları için, sahadan yenik ayrıldık” dedi.
1 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı