Tuğrul Türkeş: 'İmralı ile ne konuşulduğunu teröristler biliyor, TBMM bilmiyor'

'Hapisteki teröristle pazarlık yaparak Kürt sorunu çözülemez. ' MHP MKYK üyesi Tuğrul Türkeş çözüm sürecini bu sözlerle eleştirdi. CNN Türk ekranlarında yayınlanan Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına konuk olan Türkeş, 'Abdullah Öcalan'la ne görüşüldüğünü teröristler biliyor ama Meclis bilmiyor ' dedi.
Başbakan Abdullah Öcalan Enver Aysever Tuğrul Türkeş 


Aysever'in, 'Şimdi yine bir çözümü arifesindeyiz. Siz niye çözüme karşısınız? ' sorusu üzerine Türkeş, 'Orada çözüm yok ' yanıtını verdi.

'SAYIN BAŞBAKAN YANLIŞ YAPIYOR '

'Hapisteki bir teröristle İzmir'de, Çanakkale'de yaşayan kürt kökenli vatandaşın hakkını pazarlık edeceğiz. Buna da çözüm mü diyeceğiz ' diyen Tuğrul Türkeş, 'Niye Çanakkale'deki vatandaşa sorduk mu? Ey benim Çanakkale'de yaşayan kürt kökenli vatandaşım, Güneydoğu'da 30 yıldır ortalığı haraca kesen bugün uluslararası istihbarat kuruluşlarının 50 milyar doların üzerinde kara parası olduğu söylenen bu adam senin adına yetkili midir, bununla bunu konuşabilir miyim diye sorduk mu? Sayın Başbakan o kadar yanlış bir şey yapıyor ki... ' şeklinde konuştu.

'MECLİS'TEN SAKLI NEYİN ANLAŞMASI YAPILIYOR? '

'Türkiye Cumhuriyeti devleti bir demokrasidir. Demokrasinin icra edilmesi gereken yer TBMM'dir ' ifadelerini kullanan Türkeş şunları söyledi:

'Bu son bir-iki aydır süregelen safsatayı terörist başı biliyor ne konuşulduğunu. Devletin bir takım bürokratları biliyor, Başbakan biliyor, ilgili bakanlar biliyor, TBMM bilmiyor. TBMM'de anayasal bir kurum olan CHP anamuhalefet partisi bilmiyor, MHP bilmiyor. Meclis'teki parlamenter demokrasiden kaçırılarak neyin anlaşması yapılıyor Türkiye'de ' diye sordu. BEYAZ GAZETE
28 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı