İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Çanakkale’yi 18 Mart’ta bırakanlar yalnızlık ve yanlışlık içerisindedir'

-Bakan Soylu'nun Fen Lisesi öğrencileri ile röportajı
Sadaka Teknoloji Sivil Toplum Akkale Öğrenciler 

--Üsteğmen Zahit 'in mektubunu okuyuşu
--Genel görüntüler

( ANKARA ) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Çanakkale’yi 18 Mart’ta bırakanlar yalnızlık ve yanlışlık içerisindedir"- "Bu topraklarda her gün bir Çanakkale vardır"- "Çanakkale’yi orada bırakmadık o bizim ruhumuzda, ana fikrimizde ve vücudumuzun her zerreciğinde" ANKARA

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Mart Çanakkele Deniz Zaferi ile ilgili, "Çanakkale’yi 18 Mart’ta bırakanlar yalnızlık ve yanlışlık içerisindedirler. Bu topraklarda her gün bir Çanakkale vardır. Belki şekli değişiktir. İyi bir doktor olmak, iyi bir mühendis olmak ve dünyaya bir şeyler kazandırabilmek, Çanakkale'nin verdiği emaneti ileriye götürmek demektir. Biz Çanakkale’yi orada bırakmadık. O bizim ruhumuzda, ana fikrimizde ve vücudumuzun her zerreciğindedir" dedi Bakan Soylu, Ankara'nın Nallıhan ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla yaptığı programın ardından Bilal Güngör Fen Lisesi öğrencileriyle röportaj gerçekleştirdi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin konu alındığı röportajda öğrenciler, Çanakkale askerilerinin üniforması ile Soylu'nun yanına geldi. Soylu'ya öğrenciler tarafından Çanakkale'den Üsteğmen Zahit'in eşine gönderdiği mektup okutuldu. Soylu mektup hakkında, " 18 Mart’ta adanmışlığın, bu milletin nasıl büyük bir sınavdan geçtiğinin, 18 Mart’ın yedi düvele karşı nasıl kazanıldığını ve bu milletin feda-i can uğruna bu topraklardan bir çakıl taşı bile vermediğinin göstergesi oldu. Karşıdaki düşmanın teknolojisi ne olursa olsun; İstiklal Marşı’mızın her mısrasında belirttiği o ruha nasıl sadık kalındığını, İstiklal Mücadelemizde, Çanakkale’de, 1. Dünya Harbinde, Trablusgarp’ta, Balkan Harplerinde nasıl bir haliyet-i ruhiyi içerisinden geçtiğini Üsteğmen zahit mektubunda anlatıyor. Eşten, yardan nasıl vazgeçildiğini, toprağın, bayrağın, ezanın, namusun ne olduğunu Üsteğmen Zahit mektubunda söylüyor" diye konuştu.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi hakkında düşünleri sorulan Bakan Soylu, "18 Mart Çanakkale Zaferi dünyanın en önemli direnişidir, bir milletin kendi toprağına sadakatinin bedeli olmayacağının tarifidir. Onun bedeli yok, bunu ortaya koydular, Çanakkale’yi 18 Mart’ta bırakanlar yalnızlık ve yanlışlık içerisindedirler. Bu topraklarda her gün bir Çanakkale vardır. Belki şekli değişiktir. İyi bir doktor olmak, iyi bir mühendis olmak ve dünyaya bir şeyler kazandırabilmek Çanakkale'nin verdiği emaneti ileriye götürmek demektir. Biz Çanakkale’yi orada bırakmadık. O bizim ruhumuzda, ana fikrimizde ve vücudumuzun her zerreciğindedir" şeklinde konuştu.
(İÇ-BC -
11 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlandı