Hakan Çavuşoğlu:“Zihinleri bulandırmaya ve gerçeğin üstünü örtmeye kalkanlara karşı teyakkuzda olmak mecburiyetindeyiz”

- Çavuşoğlu’nun konuşması
Hava Saldırısı Uluslararası Mezuniyet Töreni Sosyal Hayat Buz Kütlesi 

-- Genel ve detay

( ANKARA )- “Güçlü Türkiye’nin, iftiralara ve yalanlara boyun eğmeyecek bir ülke olduğunu tüm dünya bilmelidir” ANKARA

- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Zihinleri bulandırmaya ve gerçeğin üstünü örtmeye kalkanlara karşı teyakkuzda olmak mecburiyetindeyiz” dedi.
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Basın İlan Kurumunun “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı” mezuniyet törenine katıldı.
Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, “Bugün Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, her alanda zayıf ve sömürülen değil; güçlü ve sömürüye karşı çıkan bir ülke olmanın mücadelesini vermektedir. Uluslararası sahada Türkiye ile baş edemeyeceklerini görenlerin yalanla, iftirayla, kara propaganda ile nasıl ülkemizi hedef aldığını yakın tarih bize gösterdi. Mehmetçiğimiz Zeytin Dalı Harekatını başarı ile neticelendirerek Afrin’e girmeden evvel medyada haber adı altında yapılan yayınları hatırlatmak isterim. Özellikle Batı kamuoyunda, algı operasyonları ile haftalarca karalama kampanyası yürütüldü. Ne dediler? TSK'nın sivilleri öldürdüğü yalanını yazdılar. TSK'nın hava saldırısından yakınları kaybeden insanların mağaraya sığındığını iddia eden CNN gibi uluslararası medya organları, haberlerinde çocukları, kadınları kullanarak kara propaganda yürüttü. Bizim oraları talan ettiğimizi, yakıp yıktığımızı öne sürdüler. Bizim ülkemizi, bizim askerimizi insanları katletmekle itham ettiler mi? Ettiler. O gün o iftiraları atanların bugün mahcup olmasını beklemeyin. Zira herkes kendi niyetinin, hayallerinin gereğini yapıyor. Türkiye’yi zayıflatmak hayallerine kapılanlar müfteri iftirasını atacak, haklı hakkını arayıp, doğruları ortaya koyacak. Güçlü Türkiye’nin, iftiralara ve yalanlara boyun eğmeyecek bir ülke olduğunu tüm dünya bilmelidir” ifadelerini kullandı. “Kurgularla zihinlere ambargo koyulmaya kalkılıyorsa durup düşünmeliyiz” diyerek konuşmasını sürdüren Çavuşoğlu, “Dünyaya hükmetmek, sömürü düzenini hakim kılmak isteyen güçlerin bir elinde terör maşası varsa diğer elinde medya ve propaganda silahı vardır. Aynen tarihte olduğu gibi, Afrin’e Mehmetçiğimiz ile birlikte adalet girerken bunun tersini söyleyenler işte bu silahı kullanmıştır. Sizler masumun, mazlumun yüzünü güldürürken, mazlum coğrafyalarda sosyal hayat yeniden tesis ederken birileri size propaganda silahı ile saldırıyorsa siz de eliniz kolunuz bağlı seyretmemelisiniz. Siz hakikati ortaya koyduğunuzda yalanlar, çarpıtmalar tıpkı güneşi gören buz kütlesi gibi eriyip buharlaşmaya mahkumdur. Burada verilen eğitimlerden, basın alanındaki çalışmalarımızdan gayemiz budur, doğru, dosdoğru habercilik. Millete sadece doğruların ve gerçeklerin aktarılması gerekir” dedi.
24 Haziran tarihinde yapılacak seçime ilişkin de değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Böylesine önemli bir değişimin gerçekleştiği dönemde, medyaya düşen sorumluluk da büyüktür. Milleti aydınlatmak gibi bir sorumluluğun hakkıyla yerine getirileceğine inancımı paylaşmak isterim. Zihinleri bulandırmaya ve gerçeğin üstünü örtmeye kalkanlara karşı teyakkuzda olmak mecburiyetindeyiz.” (İLK-BC -
10 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı