Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim gündemimizde af diye bir şey yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Kimse farklı yaklaşım göstermesin. Böyle bir şey hakikaten olması gereken yer varsa bunlar seçim sonrası konuşulur. Seçime kalmış 14 gün kalmış bunu istismar ettirmeyiz” dedi.
Teravih Namazı Öğretmen Kıraathane Öğretmenlik 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu ve Güneydoğu Sivil İrade Platformu tarafından Yenikapı Avrasya Gösteri merkezinde düzenlenen iftar programı sonrasında Zeytinburnu Merkezefendi ' de vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teravih namazı sonrasında otobüs üzerine çıkarak kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. “Bu şekilde neslimizi okumaya yönlendireceğiz” İftar Programı kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz neslimizi kitaba yöneltme gayreti içindeyiz, ince senin öğretmenliğin bu noktada sökmez. Sen öğretmenlik yapmış iyi güzelde o tarih olmuş. Bu noktada kalkıpta böyle bir adımı bile anlamıyorsun. Fabrikaların yerine şehir kıraathaneleri yapacaksın diyorsun, önce bunun ne demek olduğunu öğren. Türkiye ' den yaygınlaşan her ilçe en az 1 tane olacak. Bunlarla beraber gençlerimiz internet olacak çayı kahvesi de olacak, ücretsiz olacak. Bu şekilde biz neslimizi okumaya yönlendireceğiz“ dedi.
“Bizim gündemimizde af diye bir şey yok” Vatandaşların soruları üzerine konuşmasını af konusuyla ilgili sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Kimse farklı yaklaşım göstermesin. Farklı bir yaklaşım göstermesin insan yargı haklarında hükmü varmışsa onları affetme yetkisi bizim değil. Parlamentonun böyle bir gündemi yok. Bu işi oy için af çıkarmayız. Bunun istismarına fırsat vermeyiz. Böyle bir şey hakikaten olması gereken yer varsa bunlar seçim sonrası konuşulur. Seçime kalmış 14 gün kalmış bunu istismar ettirmeyiz. Şu anda benim halkımın içinde idam isteyenler var. Ben ne dedim. Bu FETÖ ' cülere bu insanları haksız yere katledenlere eğer meclisten geçer de önüme gelirse ben bunu onaylarım dedim. Biz şu anda önce seçimlere bakıyoruz. Şu seçimleri hayırlısıyla halledelim. Onun için sizlerden bizim birliğimiz önemli, kardeşliğimiz önemli” diye konuştu.

10 Haziran 2018 Pazar günü yayınlandı