CHP Grup Başkanvekili Özel, 'KHK'lar hukuk denetimine açılmış olacak. Bu gecikmeli ama önemli bir kazanımdır'

Özel açıklama

( ANKARA ) CHP Grup Başkanvekili Özel, "KHK'lar hukuk denetimine açılmış olacak. Bu gecikmeli ama önemli bir kazanımdır" ANKARA
Basın Toplantısı Toplantı Propaganda Konferans Terör Örgütü 


- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Şu ana kadar 9 tane daha Kanun Hükmünde kararname kanunlaşarak Cumhurbaşkanlığı'na yollanıp sonra yayınlanacak. Yayınlanmasıyla birlikte bu KHK'lar hukuk denetimine açılmış olacak. Bu gecikmeli ama önemli bir kazanımdır" dedi.
Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
Özel, OHAL Kanun Hükmünde kararnamelerin görüşülmeye başlandığını hatırlatarak, "Şu ana kadar 9 tane daha Kanun Hükmünde kararname kanunlaşarak Cumhurbaşkanlığı'na yollanıp sonra yayınlanacak. Yayınlanmasıyla birlikte bu KHK'lar hukuk denetimine açılmış olacak. Bu gecikmeli ama önemli bir kazanımdır. Avukat olmadan yargılama yapılamaması geri getiriyorlar" şeklinde konuştu.
İhraçlar dışında KHK yayınlanmayacağına dikkat çeken Özel, "Hatta Cumhurbaşkanı ağzından şöyle deniyor; 'Anayasal çerçevenin içinde kalınacak'. 18 aydır bunu söylüyoruz. Anayasa Mahkemesi 'ben buna bakmam' diyor ve bugün artık KHK taslağı hazırlamayın tasarı taslağı hazırlayın meclisten çıkaralım. Sadece ihraçlarla ilgili KHK olacak ve Anayasa çerçeve olacak" ifadelerini kullandı. Türk Tabipler Birliği(TTB) Merkez Konseyi'nin gözaltına alınmasına ilişkin Özel, "'Biz hekimiz. yaşam hakkını savunuruz' diyor. Biz savaş politikalarına karşıyız. Terörü davet etmiyor, şiddeti davet etmiyor, terörü övmüyor. Sadece savaş istemiyoruz, barış istiyoruz diye başkanlarıyla birlikte 11 TTB yöneticisi gözaltına alındı. Bu yönetici gözaltına alındığında bir de propaganda başladı.
Açıklamayı okumayan terör örgütüne destek açıklaması yaptı sanır. Sorumlu Bakan diyor ki, kendi de hekim, 'Hekimleri temsil etmez'. TTB üyesinin 'yüzde 57- 58 oyunu alan adam temsil etmez' diyor" diye konuştu.
Dış politikada Türkiye'nin pozisyonunu eleştiren Özel şunları söyledi: "Macron işgal olursa sorundur diyor. ABD Merkez Komutanı 'YPG'ye destek devam' diyor. İbrahim Kalın 'ABD ile en iyi günlerini yaşıyoruz' diyor. Macron had bildiriyor, ayar vermeye çalışıyor. Bir tanesi 'Münbiç'ten çekilmeyiz' diyor, bir yandan da Mihraç Ural Soçi'de konferansa katılıyor." dedi.

1 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı