- Başbakan Yıldırım: '24 Haziran yeni bir dönem. Türkiye yönetim şeklinde değişikliğe gitti. Doğrudan sandıkta vatandaşlarımızın ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceği bir seçim yapacağız'

Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları
Başbakan Mülkiye İktisat Irak İstiklal 

-İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener açıklamaları
-Rifat Hisarcıklıoğlu açıklamaları

( İZMİR ) - Başbakan Yıldırım: "24 Haziran yeni bir dönem. Türkiye yönetim şeklinde değişikliğe gitti. Doğrudan sandıkta vatandaşlarımızın ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceği bir seçim yapacağız" İZMİR

- İzmir Ticaret Odasını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 hedefleri hedefleri için Türkiye’yi 2 kat, İzmir’i ise daha fazla byütmek istediklerini söyleyerek, “Çünkü her şehirde bu kadar potansiyel yok” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım ise imar barışıyla ilgili bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

İzmir’in ilklerin şehri olduğunu aktaran Başbakan Binali Yıldırım “İlk kurşunun atıldığı, istiklal mücadelesinin başlatıldığı ve İstiklal Harbinin zaferle sonuçlandığı şehir İzmir. Çok partili hayatın denemesinin yapıldığı, demokrasiye inan ve siyasi hayatımıza iz bırakan şehir, Adnan Menderes’in siyasetle buluştuğu şehir. İzmir iktidarımızda birçok yeni hizmetle buluştu. Biz iktidara geldiğimizde çevre yolu yoktu. İzmir’in şimdi 53 kilometrelik çevre yolu var. O da yetmiyor. Şuan İzmir’in bir numaralı sorunu trafik. İzmir’in tüm sorunlarını çözdüğümüz gibi yeni dönemde de çözeceğiz. 24 Haziran yeni bir dönem. Türkiye yönetim şeklinde değişikliğe gitti. Doğrudan sandıkta vatandaşlarımızın ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceği bir seçim yapacağız” dedi.
Yapacakları yeni düzenlemenin müjdesini de veren Yıldırım, “İzmir’in konutlarının yüzde 62’sini ilgilendiren bir düzenleme yapıyoruz. Mülkiyetle, imarla ilgili bir sorun var. Binası var, elektriği yok, ruhsatı yok, mülkiyeti kendisine ait değil. Tüm bunları ortadan kaldıracak ve bu yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içinde çıkarıyoruz. Bununa adı imar barışıdır. Vatandaşımızla barışıyoruz ve şehirlerin daha güzel inşa edilmesi için düzenlemeyi yapıyoruz. Bu imar affı değil imar barışıdır. Son başbakan olsak da İzmir’e olan sevgimiz, hizmetimiz son olamayacak. Bundan sonra da devam edecek” şeklinde konuştu.
İZTO’ya üçüncü ziyaret İzmir’in en büyük ekonomik hikayelerini yazan şehirlerden biri olduğunu kaydeden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise “İzmirli bir Başbakanımızın olmasının bunda büyük payı var. Binali Yıldırım’ın icracı yapısıyla İzmir atağa kalktı. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla dev yatırımlara başlandı” diye konuştu.
İzmir’in Türk ekonomisinin önemli merkezlerinden olduğunu kaydeden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İktisat Kongresini İzmir’de yapmasının da tesadüf olmadığını söyledi.

İzmir Ticaret Odasını daha önce iki Cumhurbaşkanının ziyaret ettiğini hatırlatan Özgener, “Odamızı ziyaret eden iki Cumhurbaşkanımız da tarihte çığır açan insanlardı. İlki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diğeri de Turgut Özal’dı. Üçüncü Cumhurbaşkanı konuğumuz siz oldunuz, onur verdiniz” dedi.
Özgener, İnciraltında yapılması planlanan Körfez Geçişi Projesinin de bir an evvel hayata geçmesini temenni ettiklerini kaydetti.

28 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı