Başbakan: CHP Dersim'in Hesabını Veremedi Ülkeyi Karıştırmaya Çalışıyor

İktidara geldikleri günden bu yana ülkeye hizmeti amaçladıklarını, kirli senaryoları bozduklarını anlatan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
Başbakan Chp Dersim Olayı Recep Tayyip Erdoğan 


' Soruyorum; CHP tarihinde başta genel başkanları olmak üzere araştırsın baksınlar acaba kaç tane cemevi açılmıştır? Yazılı ve görsel medyaya, köşe yazarlarına, düşünce adamlarına da sesleniyorum, onlar da araştırsın baksınlar. Ama birde AK Parti döneminde, Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde acaba ne kadar cemevi açılmış onlara da bir baksınlar. Görecekler ki CHP'li yönetimlerle mukayese edilemeyecek destekleri biz verdik.

Daha Dersim'in hesabını veremedi bu CHP. Şimdi kalkıyorlar ülkemi karıştırmak için, milleti birbirine düşürmek için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk meydana getiriyorlar. Şunu açık net söylüyorum; hukuk dışı eylemlere karşı Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk içinde her türlü müdahaleyi yapacaktır ve yapma hakkına sahiptir. Çünkü bizim huzurumuzu kimse kaçıramaz, tehdit edemez. Bize can, mal, nesil ve aklın güvenliği için görev verdiniz ve bütün bunları yerine getirmek zorundayız.

Şu anda yaptığımız çalışmalar hep buna yöneliktir. Bu oyun, kirli tuzaklara karşı uyanık, sağduyulu, sabırlı ve itidalli olmak zorundayız. Türkiye, geçmişte yaşadığı o ağır acıları bir daha yaşamasın istiyoruz. Bunu Türkiye'ye tekrar yaşatmak ve bizi o karanlık geçmişe döndürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Hale bakın ekonomide sıçrama yapıyoruz, büyümede dünyada en öne geçiyoruz beyler rahatsız oluyor. İnanın meydan bulsalar zil takıp oynayacaklar. Bu CHP bu. Maraş, Sivas, Gazi mahallesinin acılarını bize tekrar yaşatmak isteyenlerin oyunlarını tek tek bozmak zorundayız.


Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe her sorunun çözüyor ancak Türkiye'nin güçlenmesinden, büyümesinden, kardeşliğin güç kazanmasından rahatsız olanlara karşı terörle mezhep çatışmasıyla gençleri kışkırtarak Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak isteyenlere karşı biz de tavrımızı koyacağız. Başımızı asla öne eğmeyecek, umudumuzu yitirmeyeceğiz, tuzaklara düşmeyeceğiz. Aldanan da, aldatanda olmayacağız. Birbirimizin yaşam tarzlarına, inançlarına, değerlerine, diline, kültürüne, geleneklerine ve özgürlüklerine saygı göstereceğiz. '


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
14 Eylül 2013 Cumartesi günü yayınlandı