Cinsel İsteksizlikte ne yapmak gerekir? (Cinsel Soğukluk, Arzu Bozukluğu)

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ülküsan Özer cinsel fonksiyon bozukluklarını anlatıyor.
İstanbul Üniversitesi 


Cinsel aktivite ergenlikte başlayıp ölüme kadar devam eden süreci kapsar. sağlıklı bir cinsel ilişki için cinsel istek, yeterli sertleşme, eşin tatmini için sertleşmenin devamı ve boşalma süresinin sağlanması gerekmektedir. Cinsel işlev bozuklukluğu %60 oranında görülmektedir. Bu durum ailede huzursuzluk, mutsuzluk, saygı ve sevgide azalma, erkeğe güvensizlik, kadın ve erkekte cinsel ilişkiden kaçma, erkekte gittikçe artan kendine güven kaybı, iş hayatında verimsizlik sonunda boşanmaya varan sonuçlara neden olmaktadır. O nedenle daha başlangıçta Üroloji - Androloji uzmanına başvurmak gerekmektedir. Üroloji uzmanı gerekirse Psikiyatri, Endokrinoloji veya başka bir uzmanlık dalından konsültasyon ister.

Tedavide hastanın hekime, hekimin hastasına güvenmesi ve hastanın rahatsızlığının bilincinde olması iyi bir sonuç alınması yönünde çok önemlidir.Unutmamak gerekir ki sağlıklı ve tatminkar bir cinsel ilişki güven, saygı, sevgi, mutluluk ve başarıyı birlikte getirir.

OP. DR. ÜLKÜSAN ÖZER - ÜROLOG

1948 yılında Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi'nden 1971 yılında mezun olduktan sonra ihtisasını 1975 yılında Türkiye yüksek İhtisas Hastanesi'nde yaptı.
İhtisasını bitirdikten bir süre daha yüksek ihtisas hastanesinde çalıştıktan sonra Akşehir Devlet hastanesinde Üroloji uzmanlığına tayin edildi.Altı yıl sonra Adıyaman Devlet Hastanesi üroloji uzmanlığına atandıktan sonra on beş ay orda çalışıp Sağlık Bakanlığından ayrılıp sosyal güvenlik bakanlığına geçti.1,5 yıl Bolu S.S.K Hastanesindeki çalışma hayatının sonunda isteğiyle Bursa S.S.K Hastanesine atandı.1984 Ağustos ila 1998 ağustos ayları arasında 14 yıl süre ile bu hastanenin üroloji uzmanı olarak çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul'a yerleşti.Farklı özel hastanelerde çalıştıktan sonra 01.03.2008 tarihinden itibaren On Clinic çalışanları arasına katıldı.

30 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı