Ambulans sürücülerine 'sürüş teknikleri' eğitimi - SAMSUN
Samsun Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığınca, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin bahçesinde yapılan eğitime 30 ambulans sürücüsü katıldı.
Eğitim sırasında sürücüler, sırayla ambulanslara binerek parkurda test sürüşü gerçekleştirdi.Hastayı en zor koşullarda bile en hızlı ve güvenli şekilde sağlık kuruluşuna ulaştırmak amacıyla gerçekleştirilen test eğitiminde, sürücüler, ani manevraları en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Samsun Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Alaaddin Domaç, AA muhabirine, ambulans kullanan tüm çalışanlara Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi verdiklerini söyledi.
Bunun içinde ileri sürüş tekniklerinin de bulunduğunu belirten Domaç, "Ambulans, vakaya gidip nasıl gelecek, trafik kazası olduğunda ambulansı olay yerine nasıl park edecekler, hasta ve yaralıları ambulansa indirip bindirirken can güvenliğini sağlayacak şekilde nasıl hareket edecekler, personelimize bunların eğitimini veriyoruz." dedi.
Her yıl sürücülere ambulans sürüş teknikleri eğitimi verildiğini dile getiren Domaç, şunları kaydetti:"Bu eğitimler 4 gün sürüyor. Bir gün teorik, üç gün ise sahada eğitim veriliyor. Bu süre içinde sürücüler her türlü hava koşullarına yönelik eğitim de alıyor. Eğitimin son gününde personeli sınavdan geçiriyoruz. Sınavı geçemeyen personel, 6 ay sonra tekrar sınava alınıyor. Sağlık çalışanlarından herkes, ambulans kullanmak durumundadır. Buna erkek kadın tüm personelimiz, acil tıp teknisyeni, paramedik ile şoför olan tüm personelimiz katılmakta, bu eğitimlerden geçmektedir. Amacımız tüm personeli her duruma hazır hale getirmek, hangi durumla karşılaşırsa karşılaşsın, gerekli önlemleri alarak kendini en yakın hastaneye güvenli şekilde ulaştırabilmesini sağlamaktır."Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) Bölge Koordinatörü Emre Okutmaz da ambulans sürücülerine kazandırmak istedikleri yetenekler olduğuna işaret ederek, "Sürücülerin, direksiyon koordinasyonunu sağlaması için slalom eğitimi veriliyor. Sürücülerin önüne ani bir engel çıktığında fren ve direksiyon koordinasyonunu sağlayıp o engeli aşmasını hedefliyoruz. Ayrıca geriye park ve dikey park eğitimleri de veriliyor. Uzun yollarda ambulansların güvenli ve hızlı yolculuk yapması için sürücülere manevra eğitimi de veriliyor. Bu eğitimlerin amacı, ambulans kazalarının önüne geçmek, yaralıların güvenli şekilde hastanelere ulaşmasını sağlamaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Test Sürüşü Can Güvenliği Trafik Kazası Muhabir Direksiyon
12 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı