Akdeniz Üniversitesi'ne görüntüleme sistemi hediye edildi - ANTALYA
Cihazla hastanede gerçekleştirilen önemli ameliyatlara büyük katkı sağlanacağını belirten Ünal, cihazı hastaneye kazandıran vakfa teşekkür etti.Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan ise mikro cerrahi uygulayan merkezlerin cihaz ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti.
Kan dolaşımının olduğu her yerde bu cihazın kullanılabildiğine işaret eden Özkan, "Özellikle uzuv kayıplarının ardından gerçekleşen mikro cerrahi ameliyatlarında bu cihaz önemli başarı elde ediyor. Önceden ölü dokunun seviyelerini beklemek için rengine, ısısına bakıyorduk. Bunun için de yaklaşık bir hafta bekliyorduk. Şimdi öyle değil. Ameliyat sırasında bile o parçaların hangisinin yaşadığını, hangi damarın beslendiğini tespit edebiliyoruz. Hasta ameliyattan çıkmadan yeniden müdahale etme şansı oluyor." dedi.
Türkiye'nin ilk yüz, kol ve rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ise cihazın sadece klinik olarak değil, akademik boyutta da kendilerine büyük fayda sağlayacağını vurguladı.Özkan, cihazı sadece doku nakillerinde değil, organ nakillerinde de kullanacaklarını, kendilerinin daha konforlu bir ameliyat yapmalarını sağlayacağını dile getirdi.Özkan, görüntüleme sisteminin damarlar ve mikro damarlardaki kan akışı, doku ve organ perfüzyonu, lenfatik sistem ve lenf nodlarıyla safra yolları ve karaciğer tümörlerinin görüntülenmesinde kullanılabildiğini sözlerine ekledi.
Organ Nakli Rahim Nakli Doku Nakilleri Ameliyat Organ Nakilleri
19 Haziran 2018 Salı günü yayınlandı