TİKA, bölge insanına balık tutmayı öğretecek - KİLİS
Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında Şam'daki TİKA ofisinin kapatılmasının ardından son yıllardaki gelişmelere bağlı olarak bölge insanına farklı alanlarda destek vermeye çalıştıklarını söyledi.
TİKA olarak uzun soluklu, sürdürülebilir kalkınma modelleri üzerindeki çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Çam, "Türkiye Cumhuriyeti, Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadeleyi sürdürürken bölgenin kalkındırılması için de çalışmalar yapmayı arzuluyor." diye konuştu.
Bu güne kadar 100'den fazla ülkede edinmiş oldukları tecrübeyi söz konusu bölgeye aktarmayı hedeflediklerini anlatan Çam, şunları kaydetti:"Daha önce Cerablus bölgesinde okul gibi bazı projeleri hayata geçirmiştik. Valiliğimizle beraber bu bölgede önemli çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle sezon başlamadan önce tarımsal kalkınmayla ilgili alanlarda tohum ihtiyacını karşılayabiliriz. Öte yandan hayvancılığın geliştirilmesi, süt ve mandıra yetiştiriciliği tesisi, seracılık gibi pek çok alanda yatırımlar hesaplanıyor. Kendi kendilerine yetebilecek kalıcı, bölgeye dönüşü teşvik edecek model çalışmalarla ilgili projeleri değenlendiriyoruz." - Türkiye'nin deneyimlerinden yararlandırılacakTürkiye'nin makine ekipman konusunda önemli deneyimleri bulunduğunu aktaran Çam, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerinden arındırılan bölgelerde teknolojik olarak bu deneyimlerin sağlanması ve altyapının oluşturulması konusundaki projelere ağırlık vereceklerini vurguladı.Türkiye'nin böylece dünyaya da bir mesaj vereceğine işaret eden Çam, "Bir taraftan bölgenin güvenliğini ve huzurunu sağlamak için mücadele verirken, Zeytin Dalı Harekatı yapılırken, güvenliği sağlanmış alanlarda da ekonomik kalkınma, gelişim ve huzurun tesisi gibi çalışmalarla bölgenin ıslahını yapıyoruz. TİKA olarak elimizden gelen katkıyı vermeye çalışacağız." şeklinde konuştu.
Terörle Mücadele Teknoloji Muhabir Balık Tutma Modeller
9 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı