Sudan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği - HARTUM



: - Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikten detaylar - Türk ve Sudanlı çocuklardan detaylar - Çocuklar için yapılan yarışmalardan detaylar - Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu ile röportaj - Sudan Türk Kadın Platformu adına konuşan Dr. Emine Neziroğlu ile röportajHARTUM (AA) - Sudan'daki Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Hartum Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) bir etkinlik düzenledi.
Çocuklar tarafından sahnelenen şarkı ve dansların sunulduğu etkinliğe, Sudan Türk Kadın Platformu üyelerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, akademisyenler ve gazeteciler katıldı.
Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların çok değerli varlıklar olduklarını vurgulayarak, " Hartum ’da uzun bir aradan sonra Çocuk Bayramını kutladık. Türk vatandaşlarımızın yanı sıra Sudanlıların da katılımıyla güzel bir gün geçirdik. Çocuklarımız oyunlar oynadılar ve eğlendiler." dedi.
Sudan Türk Kadın Platformu adına konuşan Dr. Emine Neziroğlu da "23 Nisan’ı hiç bilmeyen çocuklar vardı. Yaptığımız bu etkinliklerle onlara bu güzel günü tanıtmış olduk. Özellikle Sudanlı anne ve çocukların katılımıyla programımız güzel bir hal aldı. Önümüzdeki yıllarda daha büyük mekânlarda nice 23 Nisan Çocuk Bayramları kutlamamızı diliyorum." diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşu Yarış Muhabir Sivil Toplum 

23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı