Sökülen Osmanlı tuğralarının Torbalı Meydanı'na takılması talebi - İZMİR

- Katılımcılardan detay görüntüler - Meydandan ve tuğranın bulunduğu kaideden detay görüntü - Ocak başkanı Kadir Canpolat'ın konuşmasıSökülen Osmanlı tuğralarının Torbalı Meydanı'na takılması talebiİZMİR (AA) - Osmanlı Ocakları, Torbalı Belediyesi'nin, Atatürk Meydanı’na 2017 yılında dikilen Osmanlı tuğrası anıtının kaldırılmasına tepki göstererek protesto etti.Ocak başkanı Kadir Canpolat ve ocak üyeleri Torbalı Belediyesi önünde toplanarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu.Daha sonra basın açıklaması yapan Canpolat, meydanda bulunan Osmanlı tuğralarının Torbalı Belediyesi tarafından kaldırıldığını belirtti.
Belediyenin daha önce de şehit Ömer Halisdemir'in fotoğraflarını kaldırdığını savunan Canpolat, "Bu milletin değerleriyle alay etmektir, bu millete hakaret etmektir. Bu yüzden bu tür eylemlerinden dolayı Belediye Başkanlığını kınıyoruz. Biran evvel yapılan hatalarından da bu nefret hareketlerinden biran evvel dönmesini ümit ediyoruz. Bugün Osmanlı turası hepimizin ortak değeridir, tıpkı Atatürk gibi." dedi.
Canpolat, milletin değerlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurgulayarak sökülen Osmanlı tuğrası anıtının yerine dikilmesini istediklerini ifade etti.

Şehit Protesto Saygı Duruşu Basın Açıklaması 

18 Mayıs 2019 Cumartesi günü yayınlandı