Siverek’te ‘Bırakın Kızlar Okusun’ projesi

Kütüphanenin açılışı
Öğretmenler Kız Öğrenciler Sosyal Sorumluluk Projesi Sosyal Sorumluluk Yalnız Değilsin 

-Yazar ve öğrenciler
-Kitaplardan detaylar
-Yazarın öğrenci ve öğretmenlerle sohbet
-Yazar samyeli röportaj

( ŞANLIURFA ) ŞANLIURFA

- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yazar Safiye Samyeli’nin başlatmış olduğu, ‘Sesime Ses Ver Türkiyem, Bırakın Kızlar Okusun’ projesi kapsamında kütüphane açılışı gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi yazar Safiye Samyeli tarafından 12 yıl önce başlatmış olduğu, ’Sesime Ses Ver Türkiyem, Bırakın Kızlar Okusun’ projesi kapsamında Siverek Abdulkadir Karahan Fen Lisesinde kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açılışı için Siverek’e gelen yazar Samyeli, burada okuyan kız öğrencileriyle sohbet ederek, eğitimin önemini anlattı. Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren yazar Safiye Samyeli,’ Bugüne kadar 6 sosyal sorumluluk projesi yürüttüğünü, kendisi için en önemli projenin ise, 'Sesime Ses Ver Türkiyem, Bırakın Kızlar Okusun’ olduğunu belirtti.
Samyeli,” Yıllardan beri tek başına mücadelesini verdiğim, sosyal sorumluluk projesini bundan yaklaşık 6 yıl önce sosyal medyada paylaşarak aktif hale getirdim. Paylaşım sonrasında yurt içi ve yurt dışından aldığım desteklerle çok büyük işler başardık. Kendimi bir kar tanesi olarak görüyorum, bu kar tanesi koskocaman bir çığa dönüştü. Birçok yerden bana ulaşan insanlar yalnız değilsin, bizde seninleyiz diyerek, bu projeye sahip çıktı. Benim de eğitim hakkım elimden alındı Ailesi tarafından kendisinin de eğitim hakkı elinden alındığını ve bunun ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Samyeli,” Ben kız doğduğum için eğitim hakkımı tamamlayamayan bir bireyim, benim yüreğimde ki o eğitim aşkı, çevremde bulunan herkese tabir yerindeyse bulaştı ve bugün o aşkın, o açlığın yolunda Siverek’e yolumuz düştü. Yaklaşık bir yıl içinde tamamladığımız kütüphanemizin açılışını bugün gerçekleştirmenin gururu ve sevincini yaşıyorum” dedi Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu ”Duyarlı ve bir o kadarda önemli projeler yürüttüğü için yazar Samyeli’ye teşekkür ederek, böyle çalışmalara müdürlük olarak her zaman destek olacaklarını” belirtti.
İyi dilek ve temenniler sonrasında, kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, Yazar Safiye Samyeli ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.
Yalnız Değilsin Hakkında
Nerede bir gözyaşı, nerede kanayan bir yara, nerede derdine derman arayan varsa işte orada ‘Yalnız Değilsin’ var… Duygu Çuhadar’ın sunduğu, televizyon programcılığında usta bir ekip tarafından hazırlanan ‘Yalnız Değilsin’, hafta içi her gün 12:30'da Beyaz TV'de... Sizler de her konuda çekinmeden ‘Yalnız Değilsin’ ekibine 0 212 333 33 83 – 84-85-86 telefonlarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca 0549 813 34 32 numaralı Whatsapp ihbar hattına her konudaki...
devamı
4 Mart 2021 Perşembe günü yayınlandı