Sivas'ın balığı takas için Samsun'a götürülüyor
Kendisi gibi çok sayıda kişinin bölgede balıkçılık yaparak geçimini sağladığını aktaran Duran, 11 yaşında başladığı bu mesleği 29 yıldır sürdürdüğünü ifade etti.
Baraj gölünden tuttuğu sazan, gümüş ve kefalin son dönemde fazla alıcı bulmadığını vurgulayan Duran, "Ülkemizde tatlı su balığı fazla ilgi görmüyor. İlgi görmemesinin tek sebebi ise sazan, tatlı su kefali ve buna benzer balıkların aşırı kılçıklı olması. Ben ve benim gibi 7 kişiye ekmek kapısı olan balıkçılık sektöründe, baraj gölünde ağlarla çıkartılan bu balıkları araçlarımıza yükleyerek Samsun’a götürüyoruz. Burada deniz balıklarıyla değişim yapıyoruz ve deniz balıklarını da ilçemizde satarak geçimimizi sağlıyoruz.” dedi.
Tatlı su balıklarının İran, Irak ve Suriye'ye ihraç edildiğini aktaran Duran, bu ülkelerde bu balıkların ilgi gördüğünü anlattı.Geçimini balıkçılıkla sağlayan ailelerden tatlı su balıklarını satın aldığını ve aracıyla Samsun'a götürdüğünü belirten Duran, “Burada bu işten ekmeğini kazanan ailelerin balıklarını tartarak alıyoruz. Sevkiyatımızı yapıp geldikten sonra bu kişilerin paralarını veriyoruz. Baraj gölü hepimizin ekmek kapısı.” diye konuştu.
İran Elektrik Üretimi Muhabir Baraj Gölü Uttu
12 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı