Şehit Filistinliler için sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı - BİNGÖL

- Dua edilmesi - Ulu Cami İmamı Mücahit Çelik'in açıklamasıŞehit Filistinliler için sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı - İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için Bingöl , Siirt ve Batman'daki camilerde öğle namazın ardından gıyabi cenaze namazı kılındıBİNGÖL (AA) - Bingöl , Siirt ve Batman'daki camilerde, İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için sela okundu, öğle namazın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan ve şehit edilen Filistinliler için Bingöl 'deki camilerde sela okundu, öğle namazının ardından da gıyabi cenaze namazı kılındı. Bingöl Merkez Ulu Cami'de kılınan gıyabi cenaze namazına binlerce kişi katıldı.
Ulu Cami imamı Mücahit Çelik tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından dua edildi.Çelik, Filistin'de, Gazze'de bir katliam ve soykırım işlendiğini söyledi.

Masum insanların katledildiğini ve şehit edildiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:"Maalesef zalim İsrail, Amerika ve işbirlikçileri tarafından kardeşlerimiz hunharca şehit ediliyor. Öğle namazından önce sela okuduk. Öğle namazından sonra da bu kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazlarını kıldık. Müslümanların Müslümanlar üzerindeki haklarından birisi de Müslüman kardeşinin cenaze namazını kılabilmesidir. Oraya katılmamız mümkün değil, ama onlar sanki burada bizim kalbimizde yaşıyorlar gibi bugün o hisle onların gıyabi cenaze namazlarını kıldık."
Protesto Gıyabi Cenaze Namazı Soykırım Cenaze Namazı İsrail 

15 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı