RÖPORTAJ -'Suriye’de işlenen bütün katliamların ve hak ihlallerinin ilk şahidi biziz' (1) - ANKARA

RÖPORTAJ - "Suriye’de işlenen bütün katliamların ve hak ihlallerinin ilk şahidi biziz" (1) - ANKARA - Suriye Sivil Savunması Beyaz Baretliler'in Başkanı Raid Salih ile ANKARA (AA) - METİN MUTANOĞLU/FARUK TOKAT/ADHAM KAKO - Suriye Sivil Savunması Beyaz Baretliler'in Başkanı Raid Salih, kuruluşlarının bugüne kadar Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin insanlığa karşı işlediği suçlara ilk elden tanıklık edip kanıt topladığını, bu nedenle Rusya ve benzer ülkelerin ithamlarına maruz kaldıklarını söyledi.

Suriye iç savaşında bir mihenk taşı olan Beyaz Baretli gönüllüler, aynı anda iki mücadele veriyor. Bir yandan her çeşit bombardımana maruz kalan sivilleri kurtarmaya çalışıyorlar, diğer taraftan Beşşar Esed rejimi ve Rusya tarafından "meşru ve açık hedef" haline getirilmelerinden kaynaklı tehlikelere göğüs geriyorlar.Beyaz Baretliler'in verdiği bir diğer mücadele ise kendileri hakkındaki iftira ve karalama kampanyalarına karşı.Resmi adıyla Suriye Sivil Savunması, dünya çapında bilinen adıyla Beyaz Baretliler'in Başkanı Raid Salih, insanlık adına verdikleri mücadeleyi AA'ya değerlendirdi.SORU: Öncelikle bu mülakat için teşekkür ediyoruz. Beyaz Baretliler kimdir? Siz kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Beyaz Baretliler’i ne zaman ve ne amaçla kurdunuz?CEVAP: Beyaz Baretliler, 2012 yılının sonu ve 2013 yılının başında Halep’te işe başladı.
Bizler, farklı geçmişlere sahip, çeşitli meslek gruplarından bir grup Suriyeli genciz. Ekiplerimizde marangoz, terzi, demirci ustası, tüccar ve doktorlar var. Farklı arka planlara sahibiz.
İç Savaş Mihenk Taşı Rejim Katliam 

29 Eylül 2018 Cumartesi günü yayınlandı