Radyo SDÜ yeniden yayında

Radyo SDÜ kısa tanıtım filmi
Tanıtım Filmi Karasal Yayın Öğrenciler Kültür Sanat Televizyon Yayıncılığı 

-SDÜ Ertokuş Bey Derslikleri açılış kokteyli detaylar
-Radyo açılışı ve kurdele kesimi
-Radyonun 3 dönem rektörü tarafından gezilmesi ve yayın odası
-SDÜ Rektörü Prof.Dr.İlker Hüseyin Çarıkçı röportajı

( ISPARTA )- Radyo SDÜ, FM 97.0 bandından ‘Yeniden Merhaba’ dedi- SDÜ Rektörü Prof.Dr.İlker Hüseyin Çarıkçı: “Öğrencilerimiz için burası bir okul ve bir ekol”- “Bir platform yayıncılığı gibi modern anlamda televizyon yayıncılığına da devam edeceğiz” ISPARTA

- Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) 1994 yılında kurulan 'Radyo SDÜ', güçlendirilen teknik altyapı ve donanımları, insan kaynakları ve seçkin müzik repertuarı ile yeniden karasal yayına başladı.
'Dinlediğiniz müzik sizin kadar seçkin olsun' sloganıyla hareket eden radyo, Isparta'da 'FM 97.0' bandından ve internet ortamında 'radyo.sdu.edu.tr' adresinden günün her saati reklamsız yayına devam ediyor. Isparta’da 1994 yılında Üniversite FM olarak kurulan radyo, özellikle kent ile üniversitenin bütünleşmesinde çok önemli bir rol üstlenmiş ve bu alanda ilkleri gerçekleştiren ve yayınlarına bir süre ara veren radyo, ileri teknolojilerle yapılandırılarak hazırlıklarını tamamlanarak, Radyo SDÜ adıyla 97.0 bandı üzerinden dinleyicilerine ‘Yeniden Merhaba’ dedi.
‘Hem eğitim hem istihdam’ Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (SDÜ RATEM) çatısı altında faaliyet gösterecek olan Radyo SDÜ’nün kurulmasıyla, Isparta ve Batı Akdeniz’in yerel niteliklerine katkıda bulunan ve evrensel değerler ekseninde bilim çalışmalarına durmaksızın devam eden SDÜ kültür sanat çalışmalarında güçlü bir adım atmanın yanı sıra yeni bir uygulama sahası daha edinmiş oldu. SDÜ Radyosu üniversitenin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerini istihdam ederek, mesleki gelişimlerine ciddi katkılarda bulunuyor. ‘En önemli vaadi, seçkin müzik’ Kökleri 90’lı yıllara kadar uzanan üniversite radyosunun, geçmişinden aldığı birikim ve günümüz imkânlarından yararlanarak kazandığı yeni vizyonuyla en önemli vaadi ise seçkin müzik. Yayın akışında ilmi söyleşilere, ilham veren hayat hikâyelerine, kültür-sanat programlarına da yer verecek olan Radyo SDÜ, misafir ettiği konuklarıyla güncel bilgilerin ve son gelişmelerin toplumla paylaşılmasına aracılık edecek. Tüm tanıkları ve emek verenleri bir araya geldi Radyo SDÜ’nün FM 97.0 bandından yeniden yayına başlaması nedeniyle SDÜ Ertokuş Bey Dersliklerinde Radyo SDÜ açılış programı düzenlendi.
Düzenlenen kokteyle SDÜ’nün 2. Dönem emekli Rektörü Prof. Dr. Mehmet Lütfü Çakmakçı, 3. Dönem Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve hâlihazırdaki 5. Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile Ziraat Bankası Isparta Şube Müdürü İsmet Öztürk, akademisyen ve öğrenciler ile davetliler katıldı.
SDÜ Radyo- Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (RATEM) Müdürü Öğretim Görevlisi Yasin Öztürk ”Bu kurumun tekrar ayağa kalkıp yürümeye başlaması için çok çaba harcandı. Çok emek verildi.
Herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Kurdeleyi SDÜ’de görev yapan 3 rektör birlikte kesti Kokteyl ve konuşmaların ardından SDÜ Doğu Yerleşkesi Ertokuş Derslikleri’nde 3 dönem rektörleri Çakmakçı, Baydar ve Çarıkçı ile Ziraat Bankası Isparta Şube Müdürü İsmet Öztürk konuşlandırılan Radyo SDÜ’nün açılışını yaptı, kurdelesini kesti. Çarıkçı: “Öğrencilerimiz için burası bir okul ve bir ekol” Radyo SDÜ’yü yeniden yayın hayatına kazandırdıklarını belirterek, test yayınlarına yaklaşık 2 hafta önce başladıklarını kaydeden SDÜ Rektörü Prof.Dr.İlker Hüseyin Çarıkçı, “Bugün resmi açılışımızı yaptık. Aslında bu radyomuzun ikinci açılışı. 1994 yılında kurulan ve 2006 yılına kadar düzenli yayın yapmış bir radyo, sonra Polis Radyosu ile beraber yayın yaptı. Fakat, hukuki mevzuattan dolayı bir dönem ara verildi.
Şimdi, bu seneden itibaren Radyo SDÜ olarak yayında. Bizim için çok önemli, çünkü çok köklü bir radyoyu tekrar Isparta’nın gündemine taşımış olduk. Yayıncılık hayatına çok değerli bir kurum daha katılmış oldu. Aynı zamanda öğrencilerimiz için bir okul burası. İletişim Fakültesi, Meslek Yükseokullarımızdaki öğrencilerimiz için burası bir okul ve bir ekol. Onlar içinde onlarca part time olarak çalışan ve daha sonra sektöre buradan girmiş olanlar var” şeklinde konuştu.
“Televizyon yayıncılığına da devam edeceğiz” Rektör Çarıkçı gazetecilere yaptığı açıklamalarının devamında, “Uluslararası standartlarda bir radyo burası, Türkiye standartlarının üstünde bir radyo. Alt yapısı çok modern bir radyo. Güzel ve nitelikli bir yayın yapacak. Önümüzdeki günlerde de, televizyon iznimiz de var zaten; onunla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Onunla ilgili de bir platform yayıncılığı gibi modern anlamda televizyon yayıncılığına da devam edeceğiz. Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
1 Kasım 2018 Perşembe günü yayınlandı