Otogar çetesi Dalton kardeşler tutuklandı
Hastane İstifa Tutuklama Talebi Hırsızlık Çetesi Hırsız
-güvenlik kamera görüntüleri
-şahısların çıkışı
-detay
( İSTANBUL )- Örgüt lideri olduğu iddia edilen şüpheli örgütsel yapıyı kabul etmeyerek, aileden örgüt kurulmasını mantıklı bulmadığını söyledi- “Otogarda bulunmamız suç işlediğimiz anlamına gelmez” İSTANBUL
- İstanbul'daki otogar ve hastanelerde yankesicilik yaptıkları iddia edilen 6'sı kardeş 7 kişilik çete çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüpheli kardeşlerden örgüt lideri olduğu iddia edilen şüpheli Şakir Keleş mahkeme ifadesinde, “Örgütsel yapıyı kabul etmiyorum. Aileden örgüt kurulmasını mantıklı bulmuyorum. Otogarda bulunmamız suç işlediğimiz anlamına gelmez” dedi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri tarafından gözaltına alınan ve dün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürülen 6'sı kardeş 7 kişilik hırsızlık çetesi, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Otogar ve hastanede zengin ve yaşlı olan vatandaşları hedef alarak yankesicilik yaptıkları belirtilen ve Dalton kardeşler olarak adlandırılan şüpheliler, hakimlikte örgüt suçlamasını reddetti. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadesi alınan şüpheli Ali Keleş; Şakir Keleş, Urfan Keleş, Veysel Keleş, Zeki Keleş ve Yıldırım Keleş’in öz kardeşleri olduğunu hep birlikte Darıca’da Keleş Tütün Büfesi adlı iş yerini işlettiklerini, olay tarihinde otogarda bulunmadığını, hatta otogara hiç gitmediğini söyledi.
Şüpheli Urfan Keleş’in damadı olduğunu kaydeden şüpheli Bülent Andağ, Keleş kardeşler ile aralarında husumet olduğunu söyledi.
Keleş ailesi ile görüşme yapmadığını ifade eden Bülent Andağ, “Olay tarihinde Kumkapı’da bir otelde kaldım. Olay görüntülerindeki şahıs benim. Ancak hırsızlık yapmadım. Denetimli serbestlik tedbirinden yararlanıyorum. Diğer şahıslara karşı koruma kararım vardır. Onlarla irtibata geçmem imkansızdır. Aramalarına dahi cevap vermem. Uzaktan yakından olayla ilgim yoktur” dedi.
“Otogarda bulunmamız suç işlediğimiz anlamına gelmez” Örgüt lideri olduğu iddia edilen şüpheli Şakir Keleş, hırsızlık ve gasp gibi suçlardan uzun süre cezaevinde yattığını belirtip, “Örgütsel yapıyı kabul etmiyorum. Aileden örgüt kurulmasını mantıklı bulmuyorum. Ağabeylerim de defalarca çeşitli suçlardan cezaevine girip çıkmışlardır. Bana gösterilen görüntülerde elimizde sürekli poşet ya da çanta bulunması kışın ya da yazın yedek kıyafet taşıdığımız içindir. Biz farklı firmalara servis araçlarından istifade etmek için bakmaktaydık. Bu suç işlediğimiz anlamına gelmez. Otogarda bulunmamız suç işlediğimiz anlamına gelmez. Gebze arabalarına binmek için gidiyorduk. Gerçekleşen olaylarla alakalı olarak amcamın oğlu Sedat Keleş’in ailesi birçok mağdurun parasını iade etti. Başkaca mağdurlar varsa ailem adına ve kendi adıma uzlaşmak istedim. Eşim hamile, engelli oğlum var” diye konuştu.
“Çocuğu dövüyordu, parası nasıl çalındı bilmiyorum” Şüpheli Veysel Keleş ise kendisine gösterilen otogar görüntülerine değinerek, “Görüntülerdeki bir eylemde Hasan Kut adlı şahıs, bir çocuğu dövüyor. Ben de ‘Yazık çocuğu bırak neden dövüyorsun’ dedim. Hasan Kut bana yöneldi ve tartıştık. Hasan Kut’un parası nasıl çalındı bilmiyorum” ifadelerini kullandı. Tamamı tutuklandı Hakimlik, 7 şüphelinin tamamını “Elde veya üstte taşınan eşyayı özel beceri ile almak suretiyle hırsızlık” ve “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli Şakir Keleş’in örgüt lideri, diğer 6 şüphelinin ise örgüt üyesi olduğu belirtilen kararda, şüphelilerin 20 Ağustos 2017 ile 2 Ocak 2018 tarihleri arasında 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ile Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olmak üzere birçok kez belirtilen suçları işledikleri kaydedildi.
19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı