'Ölümsüzlük meyvesi' hünnapta hasat dönemi - MANİSA
Çiftçileri hünnap üretimi konusunda teşvik ettiklerini dile getiren Karakaya, "Hünnabın meyvesi şifalı olduğu gibi yaprağı da gelir getiriyor üreticimize. Hünnap meyvesi her hastalığa şifa olurken, yaprağı da kozmetik sanayinde kullanılmak üzere satılıyor." diye konuştu.
- "Coğrafi tescillemede sona gelindi"Karakaya, hünnap için coğrafi işaret alınması için çalışmalara başladıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:"Hünnap meyvesinin coğrafi işaretlemesinin yapılması için işlemlerde son aşamaya geldik. Hünnap meyvesi başta Almanya olmak üzere birçok dış ülkeye ve lokman hekimlere gönderiyoruz. Gelecek yıllarda Demirci'de hünnap üretimini 200 tonun üzerine çıkaracağız." - Üretiminde zirai ilaç kullanılmıyorHünnap üreticisi Osman Söylenç, arazisindeki 200 ağaçla geçen yıl 2,5 ton hünnap ürettiğini, bu yıl da aynı civarda ürün beklediğini söyledi.
Hünnap'ın kilogramını 10 - 15 liradan sattıklarını, fiyatlardan memnun olduklarını ifade eden Söylenç, "Üretimde hiçbir şekilde ilaç kullanmıyoruz, tamamen doğal." dedi.
- Hünnap, "ölümsüzlük meyvesi" olarak biliniyorAnavatanı olan Çin'de 4 bin yıldan beri yetiştirilen ve "ölümsüzlük meyvesi" olarak anılan hünnabın, yaklaşık 56 cins ve 900 türü bulunuyor.Anadolu'nun yanı sıra Rusya, Hindistan, Ortadoğu, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'da da yetiştirilen hünnap, yüksek C vitamini, B1, B2 ve B6 vitaminleri, mineraller ile organik ve inorganik madde içeriği zenginliğiyle beslenme açısından büyük önem taşıyor.Yüksek miktarda potasyum, bakır, kalsiyum, fosfor, demir ve manganez gibi mineralleri içeren hünnabın, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kan dolaşımının geliştirilmesi, yüksek kan basıncının düşürülmesi, kuru, kaşıntılı deri, yara ve ülser gibi yaygın hastalıkların tedavisinde ciddi fayda sağladığı ifade ediliyor.Hünnap aynı zamanda stresi azaltmaya ve içerdiği antioksidan sayesinde karaciğerin korunmasına da yardımcı oluyor.
Lokman Hekim Ölümsüz Ölümsüzlük Tarım Arazisi Bağışıklık Sistemi
25 Eylül 2018 Salı günü yayınlandı