Mahalleliye sadece muhtarlık değil ablalık da yapıyor - ORDU
Mahallesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için yerel idarecilerle gece gündüz irtibat halinde olduğunu anlatan İhtiyar, "Yalı Kilisesi olarak bilinen Meryem Ana Kilisesi atıl vaziyetteydi, düğün salonu olarak kullanılıyordu. Mahallemizde tarihi değerleri yaşatmak için Kültür Müdürlüğüne müracaat ettik. Restorasyonu yapıldı, kültür merkezi olarak hizmet veriyor. Mutluyuz." dedi.
İhtiyar, kadın muhtar olmasının mahalledeki kadınlar için avantaj sağladığına işaret ederek, ev hanımı olan kadınların önceden ev işleri ve çocuklarıyla ilgilendiğini, artık hepsinin bir gayesi olduğunu belirtti.
Kadınların, İŞKUR'a müracaat ederek çalışmalarını sağladıklarını kaydeden İhtiyar, şöyle devam etti:"İş yerinde olmazsa evde çalışıyorlar. Ben muhtar olduktan sonra kadınların özgüveni geldi. Muhtar ablaları olarak yönlendirmemiz çok oluyor. Herkesin bir gayesi oldu. Ayakta, güçlü oldular. Mahallemizin kadınlarının evlerinde hazırladıkları yemekleri sattıkları yerler oluşturduk. El yapımı lezzetlerimizi turizmin hizmetine sunduk. Bununla birlikte kimsenin işsiz kalmaması için mücadelemizi sürdürüyoruz."İhtiyar, mahalle halkını Halk Eğitim Merkezi, Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarına yönlendirdiklerini ifade ederek, "Kadınlar olarak her konuda güçlüyüz. Mücadelemizi verdiğimiz sürece, sabır ve sevgi olduğu müddetçe her şeyin üstesinden geliriz." diye konuştu.
Yaklaşan yerel seçimlerde dördüncü kez aday olacağını belirten İhtiyar, "Alın teriyle mahalleme hizmet getiriyorum. Gezerek, halkın içine girerek, cenazesinde, düğününde, her şeyinde halkın yanında olmak muhtarlık demektir. Sorunları yakından dinlemek gerek, kadın erkek hiçbir ayrım yok. Herkesin yanındayım. Onlar da beni bir abla olarak biliyorlar." ifadesini kullandı.
Cenaze Muhabir Yerel Seçimler Yerel Seçim
18 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı