Kısıtlamayı ihlal eden tamirci gençler ortalığı birbirine kattı

Yakalanan Mehmet Tunç detay
Diyalog Harekete Geç Yunus Polisi 20 Dakika Motorize Ekip 

-Polis ekiplerinden detay
-Polisleri görüp başka bir gencin kaçması
-Polislerin genci yakalamak için harekete geçmesi
-Genci Mehmet Tunç'un yanına getirerek yüzleştirmesi
-Mehmet Tunç'un polis motosikletine kelepçeli hali
-Mehmet Tunç ile polis arasında diyaloglar
-Mehmet Tunç röportaj
-Mehmet Tunç'un Sinan isimli arkadaşına kamera aracılığıyla mesaj göndermesi
-Polis ekipleri detay
-Kaçtıkları otomobilden detay

( ANTALYA )-'Dur' ihtarını uymayıp onlarca polisi peşine takan gençlerden ‘Sinan’ isimli sürücü yaya olarak kaçmayı başardı, yakalanan diğer genç arkadaşına sitem etti-"Sinan’ın yüzünden benim başıma bir ton şey geldi”-Kovalamacayı görüp korkarak kaçan başka bir genç de, 100 metre gidemeden yakalandı ANTALYA

- Antalya’da kısıtlama saatinde polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan otomobil tamircisi, ortalığı birbirine kattı. Sürücü, yaklaşık 20 dakikalık kovalamaca sonucu otomobilden inip yaya olarak kaçmayı başarırken, kendisi gibi tamirci olan yanındaki arkadaşı kaçtığı sırada yakayı ele verdi. ‘Sinan’ ismindeki arkadaşına sitem eden genç, “Evimin oraya geliyor, polisten geri geri kaçıyor. ‘Polisler tanıdık sıkıntı yok’ diyorum, ‘ben sana güvenmiyorum’ deyip kaçıyor. Sinan’ın yüzünden benim başıma bir ton şey geldi” dedi.
Kovalamaca esnasında yine polisi görüp korkarak yaya olarak kaçan bir diğer genç de 100 metre sonra yakalandı. Antalya polisini alarma geçiren kovalamaca, Kepez İlçesi Güneş Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana geldi. Araç tamircisi Mehmet Tunç (26) ile soy ismi öğrenilemeyen Sinan adlı arkadaşı, işyerinden evlerine 07 D 5430 plakalı araçla geçerken polisi gördü. ‘Dur’ ihtarına uymayan Sinan isimli sürücü, peşine onlarca ekibi taktı. Yaklaşık 20 dakikalık kovalamaca sonucu 6047sokak üzerinde motorize ekipler tarafından önleri kesilen ikili, araçlarından inip yaya olarak kaçmaya başladı.
Kısa süre sonra ise kaçan şahıslardan Mehmet Tunç ekipler tarafından 6009 sokak üzerinde yakalandı. Kovalamacayı görüp kaçan başka bir genç de yakayı ele verdi Ekipler kaçan ‘Sinan’ ismindeki otomobil sürücüsünü ararken, bu sırada sokakta bulunan Okan E. (22) ise polis kalabalığını görünce kısıtlama ihlalinden ceza yememek için koşarak kaçmaya başladı.
Polis ekipleri kaçan şahsı önce Sinan ismindeki kişi sanarak peşine düştü. 100 metre kadar kaçabilen Okan E., yine ekiplerce yakalanarak Mehmet Tunç’un yanına getirildi.
“Sinan yüzünden başıma bin ton şey geldi” Tek eli yunus polisin motosikletine kelepçelenen Mehmet Tunç ise, yakalanan genci tanımadığını söyledi.

Arkadaşı Sinan’ı kaçmaması konusunda uyardığını ileri süren Tunç, “Dükkandan çıktık. Evimin oraya geliyor, polisten geri geri kaçıyor. ‘Polisler tanıdık sıkıntı yok’ diyorum, ‘ben sana güvenmiyorum’ deyip kaçıyor. ‘Sen niye kaçıyorsun’ diye soruyorum. ‘Ceza yiyeceğiz, sen karışma kaçacağız’ diyor. O kaçtı bir yerlere gitti, bende kaçarken yakalandım. Salağın birine denk gelince benim başıma hep böyle şeyler geliyor. Sinan’ın yüzünden benim başıma bir ton şey geldi” dedi.
Sinan’a mesaj yolladı Gözaltına alınacağı sırada polislere ‘Ben ceza yersem, o çocuğun cezasını yatarım’ diyen Tunç, gazetecilerin kendisine sorduğu arkadaşı Sinan’a da ‘Onu öldüreceğim’ diyerek mesaj yolladı. Polisin kaçan şüpheliyi arama çalışmaları devam ederken, Mehmet Tunç ve Okan E.’ye kısıtlamayı ihlal ve maske takmamaktan ceza işlemi uygulandı.
20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
12 Nisan 2021 Pazartesi günü yayınlandı