Kaymakamlar güzel hitabet eğitimi aldı - ANKARA

- Eğitimden ve kursa katılanlardan detay - TRT Eğitim Dairesi Başkanı Kudret Doğandemir ile röp. - Sakarya'nın Arifiye ilçesi Kaymakamı Adem Yazıcı ile röp. - Trabzon'un Akçaabat ilçesi Kaymakamı Soner Şenel ile röp. - Balıkesir'in Susurluk ilçesi Kaymakamı Osman Ateş ile röp.Kaymakamlar güzel hitabet eğitimi aldı - İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ile TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı ortaklığında 210 kaymakama, vatandaşlarla daha etkili iletişim kurabilmeleri için diksiyon, güzel konuşma, hitabet ve kişisel gelişim eğitimleri verildi - TRT Eğitim Dairesi Başkanı Doğandemir:"Çok ciddi olumlu geri dönüşler alıyoruz. Özellikle kaymakamlarımız, sürekli halkla iç içe oldukları için 'Nasıl iletişim kurabilirim, beden dilim nasıl olmalı, bir basın açıklaması nasıl yapılmalı' gibi konularda çok ciddi bilgiler edindiklerini belirtti" - Arifiye Kaymakamı Yazıcı:"Eğitimler çok faydalı. Bildiğimizi zannettiğimiz şeyleri aslında bilmediğimizi gördük. Çok isabetli bir eğitim projesi olduğunu düşünüyorum"ANKARA (AA) - AYŞE ŞENSOY BOZTEPE - İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığının talebi üzerine 210 kaymakam, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Eğitim Dairesi Başkanlığında teorik ve uygulamalı olarak diksiyon, güzel konuşma ve hitabet eğitimi aldı.Görev yaptıkları ilçelerde halkla sürekli iç içe olan kaymakamların halkla daha etkili iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla, 16 Mart - 28 Nisan tarihlerinde TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı ile TRT Sevgi Stüdyosu'nda diksiyon, güzel konuşma, ses tutma teknikleri, basın bülteni ve bilgi notu hazırlama gibi dersleri içeren Kişisel Gelişim ile Basın ve Halkla İlişkiler eğitimleri verildi.
- "400 kaymakamımıza daha eğitim vermeyi planlıyoruz"TRT Eğitim Dairesi Başkanı Kudret Doğandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TRT'nin okul olma görevini sürdürdüğünü söyledi.

Personellerinin yanı sıra kamu kurumlarının ihtiyaçları da dikkate alınarak çeşitli eğitimler verildiğini belirten Doğandemir, "Her gün halkla iç içe olan insanların çeşitli konularda ihtiyaçları oluyor. Örneğin mülki amirlerin hitabet sanatı, güzel konuşma, basın ve halkla ilişkiler konusunda ihtiyaçları vardı. İçişleri Bakanlığı bize taleplerini iletti. Biz de TRT'nin deneyimli spikerleri, sunucuları ve bu alanda faaliyet gösteren önemli isimleriyle kursumuzu başlattık." diye konuştu.
Kursta 7. haftanın tamamlandığını anlatan Doğandemir, şöyle devam etti:"Kursun ikinci aşamasını da temmuz ayından sonra açmayı planlıyoruz. Yaklaşık 400 kaymakamımıza daha eğitim vermeyi planlıyoruz. Kaymakamlarımız, cuma cumartesi olmak üzere haftanın iki günü eğitim aldı. Çok ciddi olumlu geri dönüşler alıyoruz. Özellikle kaymakamlarımız, sürekli halkla iç içe oldukları için 'Nasıl iletişim kurabilirim, beden dilim nasıl olmalı, bir basın açıklaması nasıl yapılmalı' gibi konularda çok ciddi bilgiler edindiklerini belirttiler. Kursun devam etmesini istediklerini söylediler." - "Son derece güzel bir eğitime katıldık"Sakarya'nın Arifiye ilçesi Kaymakamı Adem Yazıcı, 30 yıllık meslek hayatı boyunca personel ve vatandaşlarla çok yoğun iletişim halinde olduğunu söyledi.

Aldıkları eğitimler sayesinde, nefes alma teknikleri, topluluk önünde konuşma ve hitap etme durumlarını yeniden gözden geçirme fırsatı bulduklarını anlatan Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:"Son derece güzel bir eğitime katıldık. Biz mülki idare amirleri olarak devletin önemli bir yüzüyüz. Vatandaşımız bizim ne konuştuğumuza bakıyor, küçük bir mimiğimiz bile onlar için son derece kıymetli. Burada profesyonel olarak işin eğitimini alıyoruz. Eğitimler çok faydalı. Bildiğimizi zannettiğimiz şeyleri aslında bilmediğimizi gördük. Çok isabetli bir eğitim projesi olduğunu düşünüyorum." - "Eğitimleri bir nevi ihtiyacın giderilmesi olarak görüyorum"Trabzon'un Akçaabat ilçesi Kaymakamı Soner Şenel de eğitimlere heyecan ve zevkle katıldıklarını dile getirdi.İlk defa böyle bir eğitime katıldığını anlatan Şenel, "Aslında birçok meslektaşımızla bu dersleri almaya ihtiyaç duymuştuk. Eğitimleri bir nevi ihtiyacın giderilmesi olarak görüyorum. Dersler beklediğimiz gibi verimli geçti, birçok eksiğimiz olduğunu gördük. Görev icabı sürekli vatandaşla iletişim halinde olduğumuz için birinci iletişim aracı olan diyalog kurma gerçekten önemli. Bu eğitimlerle kendimizi çok daha geliştireceğimizi düşünüyorum." dedi.
Balıkesir'in Susurluk ilçesi Kaymakamı Osman Ateş de açılışlar ve törenlerde daha etkili hitap edebilme adına derslerde gördükleri bilgilere ihtiyaçları olduğunu, bu konuda uzman kişilerden profesyonel eğitimler aldıklarını söyledi.

Teorik ve uygulamalı eğitimlerin görüntüleri, kaymakamlara verilmek üzere İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığına teslim edildi.
Beden Dili Muhabir Eğitim Projesi Basın Açıklaması Hitabet 

28 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı