Kahramanmaraş gram gram dünya pazarında
Dünya Pazarı Altın Üretimi İmalathane Sanayi Sitesi Modeller
-Şekil ve diğer işlemler
-Çalışanlardan yakın ve uzak plan
-Kuyumcu tezgahlarından detay
-Müşteri ve esnaflar röp
-Başkan Mustafa Öz röp
( KAHRAMANMARAŞ -ÖZEL)- Kahramanmaraş’ta Uzakdoğu’dan Amerika kıtasına, Ortadoğu’dan Avrupa’ya Dünya'nın birçok ülkesine altın ihracatı yapılıyor- Gerdanlık, bileklik, kolye ve bilezik gibi birbirinden farklı modellerde üretilen ürünlerin ihraç edildiği şehirde, yaklaşık 550 imalathane bulunuyor ve sektörde yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor KAHRAMANMARAŞ
- Türkiye’de altın üretiminde İstanbul’dan sonra 2’inci sırada bulunan Kahramanmaraş'ta, Dubai’den Kanada’ya kadar birçok ülkeye altın ihracatı yapıyor. Kahramanmaraş altın sektöründe Türkiye’de ayrı bir yeri olduğu gibi Dünya’da da önemli bir konumda bulunuyor. UUzakdoğu’dan Amerika kıtasına, Ortadoğu’dan Avrupa’ya Dünya'nın birçok ülkesine kentten altın ihracatı yapılıyor. Gerdanlık, bileklik, kolye ve bilezik gibi birbirinden farklı modellerde üretilen ürünlerin ihraç edildiği şehirde, yaklaşık 550 imalathane bulunuyor ve kentte yaklaşık 5 bin kişi ise altın sektöründe çalışıyor. Atölyelere hurda halinde gelen altın, eritme işleminin arından istenilen model ve ölçülerle hazırlandıktan sonra ihracatı tezgahlardaki yerini alıyor. Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’tan Ortadoğu, Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika kıtasına altın ihracat yapıldığını söyledi.
Özellikle, doğu illerine daha ağır altınlar üretildiğini batı illerine ise hafif altınlar üretilip ihraç edildiğini söyleyen Öz, yapımı devam eden altın şehir hakkında da bilgiler verdi. Mustafa Öz, “Kahramanmaraş kuyumculuk sektöründe İstanbul’dan sonra en büyük potansiyeli olan il. Yani İstanbul’u çıkartırsanız 80 il arasında 79 ilin tamamı Kahramanmaraş’ın kapasitesi kadar yok. Kahramanmaraş’ta yaklaşık irili ufaklı 550 imalathane var. Bu imalathanelerin bir kısmı iç piyasaya çalışırken, bir diğer kısmı da özellikle Ortadoğu, Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika kıtasına ihracat yapıyor. Kahramanmaraş’ta yaklaşık 5 bin kişi altın sektöründe istihdam ediliyor ve bu sektör bu kentin bir lokomotifi. Kahramanmaraş’taki altın ile İzmir’deki altın arasında hiçbir fark bulunmuyor. İstanbul, İzmir ve diğer illere isteğe ve taleplere göre altın üretimi yapıyoruz. Altına düşkün olan özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinin altınlarını daha ağır yani 22 ayar üretiyoruz. Batı illerine gidildiği zaman altın üretimi 8 ayara kadar düşebiliyor. Kahramanmaraş’ta da Altın Şehir altında ihtisas küçük sanayi sitesi kuruyoruz. İhtisas küçük sanayi sitesi açıldığında ve tam kapasiteli hizmete girdiğinde yaklaşık 10 bin insana istihdam sağlayacak” dedi.
20 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı